A zuglói Varga Zoltán-pályán.

Kilenc éve hunyt el a Ferencváros legendás labdarúgója, a VVK-győztes és olimpiai bajnok Varga Zoltán. A zseniális képességű játékost Zuglón, futballmérkőzésen érte a halál – a pálya ma már az ő nevét viseli.

Itt emlékeztek halála évfordulóján Varga Zoltánra. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója beszédében a legendás jobbösszekötő váratlan megoldásait emelte ki.

Az eseményen felszólalt Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke és Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Emlékév Testület elnöke is. A Varga Zoltán emléktáblájánál koszorút elhelyezők között volt két korábbi Fradi-futballista, Keller József és Bükszegi Zoltán is. A megemlékezésen részt vett Varga VVK-győztes csapattársa, Horváth László, valamint korábbi edzőnk, Garami József is.

Varga Zoltán emlékére a róla elnevezett pályán U13-as tornát is rendeznek, a Ferencváros, a Budapest Honvéd, a BVSC-Zugló és az MTK részvételével.

A koszorúzási ünnepséget a magyar skótdudás, Kéri György műsorszáma zárta, aki skót népviseletben szólaltatta meg hangszerét, utalva a 65 évesen elhunyt Varga pályafutásának skóciai állomáshelyére, az Aberdeenre.

Fradi.hu