Zsombor mellett Szerető, a második gólunkat jegyző Tokmac, valamint Dibusz értékelt a Paks elleni győzelem után.

Szerető: Akár balhátvéd is lennék

NB I-es debütálásáról: – Nagyon boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam a bajnokságban. A csapat jól játszott, az edző kérését a sok hiányzó ellenére is meg tudtuk valósítani. Rebrov már az edzéseken közölte velünk, hogy mit vár a csapattól, így nekem igazából nem kellett külön semmit sem mondania.

A jövőbeni játéklehetőségről: – Nem tudom, hogy hogy gondolja az edző, igazából az ő döntése, hogy bizalmat szavaz-e nekem. Abban reménykedem, hogy a meghatározó játékosokat esetleg előbb elküldi pihenőre, és így talán megnyílhat előttem az út, valami ilyesmire tudok gondolni. Ha nem így lesz, akkor sem leszek elkeseredve, hiszen az U19-ben rendszeres játéklehetőséghez jutok. Edzőmeccsen már játszottam balhátvédet, az edző meg is dicsért, mondta, hogy jól ment nekem. Simán el tudom képzelni magam ott is akár.

Tokmac: “Épp ezt gyakoroltam”

A meccsről: – Jó mérkőzést játszottunk, hazai pályán 3-0-ra nyerni szép teljesítmény. Szerencsére én is gólt szereztem: (Bőle) Luki kapura lőtt, a kapus védett, én viszont éppen azt gyakoroltam az elmúlt időben, hogy hogyan kell a tizenhatoson belülre érkezni, úgyhogy ez most jól is sikerült. A középpályán nem éreztem rosszul magam, de szinte mindegy, hogy hol játszom, ahová az edző berak, ott próbálok a csapat hasznára lenni.

Takács Zsombor: “Van, hogy válogatott játékosok is a padon ülnek”

Az újdonságokról: – Az NB I-ben sokkal gyorsabb a játék, mint az utánpótlásban, vagy az alsóbb osztályokban. Ez eleinte meglepett, de idővel szerintem fel tudtam venni a ritmust, és megoldottam a pozícióm. Nem számítottam rá, hogy 90 percet a pályán fogok tölteni, egy utánpótlás játékos került fel a csapatba, akkor tudtam meg egyáltalán azt, hogy kezdő leszek.

Rebrovról: – Szólt minden játékosnak, hogy ez lesz az első meccsem, úgyhogy próbáljanak meg segíteni nekem. Így is tettek, a mérkőzés előtt mindenki mondott egy pár jó szót nekem, ez azért megnyugtatott. Így könnyebb volt felkészülni a meccsre. Rebrov a mérkőzés végén megdicsérte az egész csapatot, de külön nem igazán szokott kiemelni senkit, így engem sem emelt ki.

A rá nehezedő nyomásról: – Éreztem, hogy próbálják a hosszú labdákat mögém betenni. Igazából készültem erre, a menedzserem felkészített rá, hogy lehet, hogy ez lesz a helyzet. Érezhető volt, hogy rám próbálnak játszani, de szerintem jól meg tudtam oldani ezt a helyzetet. Az elején egy kicsit még bizonytalan voltam, a második félidőben viszont már sokkal jobban ment a játék.

A jövőjéről: – Alapvetően nem én vagyok védőposzton a kezdőjátékos. Ha hiány lesz, most már talán könnyebben be fog rakni a mester, mert látja, hogy megbízhat bennem. Remélem, hogy kapok még lehetőséget. Nagyon szeretnék a Fradiban folyamatosan pályán lenni, de nagyon nagy a konkurencia. Van, hogy válogatott játékosok is a padon ülnek. A fejlődésemet tekintve szerintem jobb lenne, ha esetleg kölcsönbe el tudnék menni. NB I-es, vagy akár NB II-es klubhoz, ez attól függ, hogy hogy találunk csapatot. Utána viszont jó lenne visszajönni a Fradiba, és folyamatosan játszani.

Dibusz: Beszéltem Scepoviccsal

A hétközi, Vidi elleni kiállítása utózöngéiről: – Csütörtökön beszéltem Scsepoviccsal, szerencsére azt mondta, hogy jól van. Mondta, hogy nem haragszik, mert tudja, hogy a labdát szerettem volna elfejelni. Ez egy olyan helyzet volt, amiben ha én értem volna el a labdát, akkor most én feküdnék a kórházban. Szerencsére én megúsztam, de azt sajnálom, hogy neki eltörött az arccsontja. Bízom benne, hogy minél előbb vissza fog térni a pályára.

Az eltiltásáról: – Én kevesebbre számítottam, mert nem akartam sérülést okozni. Ez egy nagyon minimális ütemkésés volt, bár ahogy visszanéztem, látszott, hogy elég csúnya ütközés volt. Én ezt a pályán nem is éreztem, hiszen a fejem keményebb részével találtam el Scsepovicsot. Tényleg nem volt szép eset, de én két meccsre számítottam, mert nem sérülést akartam okozni, hanem a labdát próbáltam megjátszani. Ez a Magyar Kupa őszi mérkőzéseire szól gyakorlatilag, úgyhogy bízom benne, hogy ezeket a mérkőzéseket a csapat nélkülem is sikerrel fogja abszolválni.

Csakfoci