A forduló előtti felvezető műsorban Isael és Szergej Rebrov nyilatkozott, Bozsik Péter pedig szakértett.

Galéria: csütörtöki edzés @ FTC facebook

Elégedett az eddigi teljesítményével?
Nézze, két hónapja vagyok Magyarországon, és mondhatom, nagy célokkal jöttem. A télen sokat kihagytam, mert már Kazahsztánból eljöttem, otthon voltam, Brazíliában, amikor jött a magyar megkeresés. Szóval, utol kell érnem magam. Olyan kilencvenszázalékos vagyok, de biztosíthatok mindenkit: nem felejtettem el futballozni.

Hallotta a kritikákat?
Nem. Sőt azt tapasztalom, szeretnek a drukkerek. A vá­rosban járva gyakran megismernek, veregetik a vállamat.

Zavarja, hogy Rebrov edző gyakran csak a kispadra nevezi? És ha olykor mégis kezd, szinte biztos, hogy elsőként cseréli le?
Mint mondtam, erőnlétileg nem vagyok még a csúcson. Arról meg, hogy ki játszik, az edző dönt. Egy a lényeg, a győzelem. A végső siker.

A frizuráival legalább nyerő, hiszen szinte naponta változtatja. Miért?
Brazil szokás. De higgye el, a hajviseletemnek semmi köze a játékomhoz. Nekem tetszik. Magának nem? Engem kimondottan inspirál.

Tőlem lehetne kopasz is, én csak a brazil virtust hiányolom a játékából.
Még egyszer mondom: mindent megteszek, hogy a csapatot bajnoki címhez segítsem. Aztán jöhet a BL.

Milyennek látja az NB I színvonalát?
Sok a kiváló csapat, színvonalasak a mérkőzések. Én leginkább az orosz bajnoksághoz tudnám hasonlítani. Szinte nincs előre lefutott meccs, akár az utolsó helyezett is legyőzheti a bajnoki várományost.

Azt kapta, amit várt?
Talán jobbat is. Mielőtt ide szerződtem, nem sokat tudtam a magyar fociról, de amikor biztossá vált, hogy jövők, tájékozódtam a múltról és korábbi csapattársaktól is érdeklődtem.

A brazil válogatottból ismer valakit?
A legnagyobb sztárokat személyesen nem, de azért az elit mögött sok kiváló játékos van. Közülük jó néhánnyal tartom a kapcsolatot.

Lehet, hogy az új Puskás stadiont a brazil válogatottal nyitnánk meg, ott lenne a lelátón?
Hogyne, biztosan. És a brazil csapatot is felkeresném. Idegenben egyébként is jó hazai szót hallani, a szakmáról, a fociról beszélgetni. De gondolom, ezzel a magyar játékosok is így vannak.

Bors