Labdarúgó csapatunk vezetőedzőjét kérdeztük a tegnapi sajtócsütörtökön.

A Videoton elleni Magyar Kupa mérkőzés előtti megbeszélésen elhangzott, hogy 11 emberrel kell befejeznünk a találkozót, de megtörtént, ami megtörtént, ez benne van, ha egy ilyen ellenféllel játszunk. Ez a párharc elment, természetesen csalódottak vagyunk, de el kell felejtenünk és a következő feladatra koncentrálnunk a bajnokságban.

A Paks egy nagyon jól szervezett csapat, megvan a módszerük arra, hogyan érjenek el sikereket, de otthon lépünk pályára a szurkolóink előtt, jó focit kell bemutatnunk és megszereznünk a három pontot, szeretném, ha sokan lennének kint szombaton a lelátón, mert nagyon fontos mérkőzés áll előttünk.

Nagyon fontos, hogy sok helyzetet alakítsunk ki, mert így nagyobb esélyünk lesz a gólszerzésre, minél több helyzetünk van, annál valószínűbb, hogy betalálunk. Az elmúlt mérkőzéseinken is megvoltak a helyzeteink, az pedig a foci alapigazsága, hogy legalább eggyel többet kell lőni, mint az ellenfél.

Hogy miben fejlődött a védekezésünk ősz óta? Én nem szoktam a védekezésről vagy a támadásról külön-külön beszélni, tizenegy játékosunk van a pályán, csapatként működünk, mindenki védekezik és mindenki támad is, ez csapatmunka. A fejlődés a pontokban látható, hogy mennyivel többet szereztünk.

A sok sérülésnek több oka is van, rengeteget beszélünk erről az orvosi stábbal, mert aggasztó a helyzet, igyekszünk minél előbb megoldani ezt a problémát. Egy szemléletes példát azért mondok: a stadionban, a TV-k előtt mindenki impresszív focit akar látni, letámadást, intenzív játékot, ez rengeteg energiát követel egy játékostól és kiemelten fontos kérdéssé válik a regeneráció, ha két hét alatt öt ilyen meccset kell lejátszanod, az nagyon nehéz, ilyenkor előfordul, hogy megsérül a játékos, ilyenkor elemezni kell, hogy milyen típusú ez és milyen irányban kell lépni.

Szergej Rebrov