Sigér Dávidot a DigiSport kérdezte, Király Gábor az NSOTV kamerája előtt az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák…

A Ferencváros első góljánál jeleztem, hogy lesen állt egy játékos, aki előttem állt, így a lövést egyáltalán nem láttam – elevenítette fel a 70. perc történéseit a Haladás kapusa (a lövésnél a lesen lévő Fernando Gorriarán „sasszézott el” Király előtt). – Magyarul, befolyásolta a mozgásomat és az egész szituációt. Ezt nem vette figyelembe a játékvezető, mindenképpen gólt akart ítélni. Egyetlen egy káromkodás vagy szitokszó nem hagyta el a számat, hiszen én már kinőttem abból a korból. Ilyenkor inkább kommunikálni próbálok, ezt már korábban megtanultam. A tizenegyesnél is vitatott szituáció volt, ott is teljesen normálisan beszélgettünk. Valószínű, nem születhetett más döntés.

A Ferencváros a kihagyott tizenegyes ellenére akár már a szünetben is vezethetett volna, hiszen a visszajátszásból látszik, a félfordulatból a kapuba találó Davide Lanzafame nem volt lesen. Az olasztól ráadásul már másodszor vettek el hasonló gólt. Erről a zöld-fehérek vezető találatát szerző Lovrencsics Gergő így beszélt.

Ha a bíró azt mondja nem gól, akkor nem gól. Ha azt mondja les, akkor les, nem kell ezzel foglalkozni. Sajnálom, hogy ez már másodszor történik meg, és pont Lanzaval. Gyönyörű gólt volt, jó lett volna, ha megadják, mert akkor más lett volna a képe a mérkőzésnek, De azt se felejtsük el, hogy az első félidőben Bamgboye egyedül vezethette Dibuszra a labdát. Ha azt berúgják, még nehezebb lett volna ez a találkozó. A második félidőben nagy erőt mutatott a csapat, hogy meg tudtuk nyerni ezt a meccset.

Videónkban Lovrencsics beszél arról is, érzi-e már a szlovák–magyar Eb-selejtező előtti felfokozott hangulatot. A 40-szeres szlovák válogatott Saláta Kornél arra felelt, hogy ki pótolhatja a védelemben a nemrég a visszavonult csapatkapitányt, Martin Skrtelt. Király Gábor pedig felidézte a húsz évvel ezelőtti, két szlovákok elleni, szintén Eb-selejtezős mérkőzéseket, hiszen mindkettőn ő védte a magyar válogatott kapuját. Az emlékei azért ilyen hosszú idő távlatából némileg megfakultak.

NSO