A forduló előtti felvezető műsorban Lasa Dvalit és Szergej Rebrovot kérdezték, mellettük Bozsik Péter szakértett.

Galéria: csütörtöki, pénteki edzés @ FTC facebook

Az FTC georgiai védője, Lasha Dvali bízik abban, hogy a kupában végül megnyerik a párharcot, de előtte a sereghajtó Haladás elleni bajnokira koncentrál.

Számítottunk arra, hogy a Vidi harcosan, már-már agresszíven lép pályára ellenünk, hiszen ez jellemezte az eddigi párharcainkat is. Ennek ellenére azt gondolom, hogy nem érdemeltünk vereséget, a visszavágón pedig szeretnénk kiharcolni a továbbjutást. Előbb azonban a bajnokságra koncentrálunk, a Haladás ellen szeretnénk begyűjteni a három pontot” – mondta Dvali a szombathelyiek elleni mérkőzés előtt.

A Ferencvárosnak azzal a Haladással kell megmérkőznie, amely a legutóbbi fordulóban az Újpest ellen öt perc alatt képes volt megfordítani kétgólos hátrányát, végül 3-2-re nyert. Sergei Rebrov, a fővárosi zöld-fehérek vezetőedzője óvatosságra int függetlenül attól, hogy magabiztosan vezetik a bajnokságot, míg a soros ellenfél messze leszakadva áll az utolsó helyen.

Teljesen megérdemelten nyerte meg utolsó két mérkőzését a Haladás. Azt látni kell, hogy ez egy teljesen más csapat, mint amellyel korábban játszottunk. Csupán három játékos maradt a kezdőben a korábbiakhoz képest, a többiek teljesen kicserélődtek. A télen sokat és jól igazolt a szombathelyi gárda. Az önbizalmuk is kezd visszatérni, ezért nekünk is kellő tisztelettel és koncentrációval kell pályára lépnünk ellenük. A célunk a három pont megszerzése, de nagyon nehéz összecsapásra számítok” – mondta a listavezető ukrán mestere.

Az utóbbi mérkőzéseken jó formában játszik a Ferencváros támadósora, szép számban termeli a gólokat. Az elmúlt három bajnokin 14 alkalommal találtak az ellenfelek hálójába Rebrov játékosai.

Örömmel tapasztalom, hogy a játékosaim végre élvezik a játékot és mernek is vállalkozni. Korábban megelégedtek egy-egy góllal, de most igyekeznek minél többször a kapuba találni. Egy-egy vereség után rájöttek, hogy nem mindig elég egy gól a győzelemhez, belátták, hogy 90 percig hajtani kell.

Varga Roland és Lovrencsics Gergő meghívót kapott a szövetségi kapitánytól, Marco Rossitól a szlovákok és a horvátok elleni Eb-selejtező összecsapásokra. Rebrov mindkettőjükkel elégedett.

Kiemelném Varga Roland és Lovrencsics Gergő játékát. Roli rendre rúgja a gólokat, látszik rajta, hogy remek formában, önbizalommal telve játszik. Geri pedig szinte minden gólunkból kiveszi a részét. Minden játékosnak jól jön olykor a bajnoki szünet, akik a válogatottakhoz csatlakozhatnak, kicsit kiszakadhatnak a hétköznapokból. Akik maradnak, azok gyakorolhatnak és pihenhetnek is egy kicsit. Akkor leszünk elégedettek, ha győzelemmel zárjuk ezt a hétvégét is.

M4 Sport