Magabiztos sikert arattunk a sorozat Final4-jának első napján.

Női kézilabda, Magyar Kupa, Final4, elődöntő
Dunaújvárosi Kohász 26–33 (11-17) Ferencváros
Gólok: Klujber 7, Háfra 4, Pásztor 4, Faluvégi 3, Klivinyi 3, Kovacsics 3, Pena 3, Schatzl 3, Márton 2, Lukács 1

Úgy kezdtük a meccset, ahogy esélyeshez illik, az első öt percben nem engedélyeztünk gólt ellenfelünknek. Ám ennek ellenére nem sikerült nagyobb előnyt összegyűjtenünk, hiszen kétszer is hetest hibáztunk, előbb Klujber, majd Pena révén. Valamint az átlagosnál több technikai hibát vétettünk, labdákat is elszórtunk, így egy darabig tudott tapadni a Dunaújváros. Aztán a játékrész felénél beindult a henger! Pásztor szerzett gyorsan három szép gólt, látszott, hogy nagyon élvezte a játékot – nem csoda, az átigazolása után nem sok lehetősége volt pályára lépni… -, hátul pedig Bíró Blanka lehúzta a rolót, több ziccert is védett a „kötelezőek” mellett, támadásban pedig jöttek a gólok a „cseréktől”, eddigre szinte a teljes kezdőt cserélte Elek Gábor. A jó szériának köszönhetően a szünetre magabiztos, hatgólos előnnyel mehettünk.

A folytatásban beindult Klujber is, olyannyira, hogy a második félidőben nulla gólról felhozta magát a csapat legeredményesebb játékosává. Érezhetően tartalékoltunk már a holnapi napra, így csak annyit adtunk ki magunkból, amennyit kellett. Ennek ellenére is többször csúnya szabálytalanságokat szenvedtünk el a sebességkülönbség miatt, a piros lap is előkerült, Ferenczyt állították ki egy ilyen eset után, szerencsére sérülés nem történt. Elek Gábor ebben a félórában is sokat cserélt – Bíró is lejött, Szemerey állt a helyére -, a Kohász pedig főleg abból élt, hogy a kiállításaink alatt a gólszerzések után nem cseréltünk elég gyorsan, így több üreskapus találatot is kaptunk. Ám még így is különösebb probléma nélkül tartottuk a különbséget, a végére még plusz egyet hozzá is tettünk, így hét góllal nyertünk.

Elek Gábor

Nem vagyok teljes mértékben elégedett, de azért az volt a cél, hogy holnapra is tartalékoljunk energiákat. Összességében kicsit hullámzó volt a második félidő, az első félidőnek a védekezésével maximálisan elégedett vagyok, azt jól megoldottuk, a második félidőben már veszítettünk a feszességből. Hét góllal nyertünk, nem lehetek elégedetlen sem, de a kapott gólok számát kicsit sokallom.