A Magyar Kupa negyeddöntőről, a Haladás elleni bajnokiról és a sérülésekről is kérdeztük vezetőedzőnket a mai sajtócsütörtökön.

Természetesen visszanéztem már a Magyar Kupa találkozót, ki is elemezzük. Nagyon kompaktan játszott a Videoton, és komoly probléma volt, hogy a két félidő elején is gólt kaptunk rögzített szituációkból, ez természetesen negatív hatást gyakorolt a játékosokra. Nehéz is ezeken a mérkőzéseken játszani, mert néha nem olyan, mint egy meccs, inkább, mint egy harc. Az idegenbeli találkozón is az elején piros lapot kellett volna kapniuk. Vagy vegyük szerdáról Elek esetét, még csak nem is nézte a labdát, amikor Gorriaran ellen szabálytalankodott, könnyen okozhatott volna ezzel egy sérülést is, inkább volt ez piros lap, mint sárga. Sokat provokálnak is. De az első félidőben elégedett voltam, mert amikor így visszahúzódik az ellenfél, akkor türelmesen kell játszani a helyzetek kialakításához és a játékosok így is tettek.

Isael sajnos nagyon sok hasznos időt veszített, több hónapig nem volt játékban, hozzánk is később csatlakozott, a Kisvárda ellen pedig kisebb sérülést szedett össze. A mostani kupameccsen már nem történt ilyen, láthatta mindenki, hogy milyen szintet képvisel, de még ő is érzi, hogy erőnlétben van egy kis lemaradása. A sérülésekről azt tudni kell, hogy milyen típusú: vegyük például az izomsérülést, ez azt jelzi leginkább, hogy a játékos fáradt, az edzéseket kell megvizsgálni vagy a regenerációs folyamatot, hogy minden rendben-e, a krónikus sérüléseknél pedig előfordul, hogy a klub leigazol egy játékost, aki már akkor rendelkezik ezzel, ez a mi rizikónk, előfordulhat, hogy emiatt a szezon során többször nem lesz bevethető, ezen is dolgozni kell, hogy az ilyen eseteket kiszűrjük vagy kezelni tudjuk.

A bajnokság egy hosszú sorozat, a tavaszi szezont nézve az elmúlt három találkozón már láttam a fejlődés nyomait a játékon és a hozzáálláson is. Nálam nincs olyan, hogy alapcsapat, többször mondtam már, hogy fontos a konkurencia, ez ösztönöz mindenkit arra, hogy egyre jobb legyen, megharcoljon a helyéért minden edzésen, aki a legjobban teljesít a héten, annak a jutalma lesz a játék a hétvégén. Ez most a legtöbb poszton így is van most már, a jövőben még kicsit kell ezen javítanunk. Értékes tapasztalatokat szereztünk az Újpest és a Debrecen elleni bajnokikon, utána hosszú beszélgetéseink voltak, javítottunk az edzések feladatain is. A játékosok is megértették ezeket, egy magasabb szintre léptek és élvezik is. Mindig próbálunk jól egyensúlyozni a védekezés és támadás között, ennek segítésére is csatlakozott hozzánk Zorrilla, akivel a Dinamo Kijevnél már dolgoztunk együtt, van tapasztalata velem, nagyon jól megértjük egymást, nagy segítség nekem és a Ferencvárosnak is a jelenléte.

Most már a Haladás elleni bajnoki mérkőzésre kell koncentrálnunk, amely más lesz, és nagyon fontos is a válogatott szünet előtt. Remélem, hogy a játékosok is átérzik ezt. Vigyázni kell velük, már csak az idegenbeli találkozónkat is figyelembe véve, nagyon veszélyesek a kontratámadásaik, gyorsak az embereik. És az előző meccsünkhöz képest nagyot változott a csapatuk is, hárman voltak ott az Újpest meccsen azok közül, akik ellenünk a kezdőben voltak. Önbizalmat is szereztek az elmúlt fordulókban a győztes mérkőzésekkel. Hazai pályán játszunk, agresszíven kell fellépnünk, azt kell mutatnunk, mint az előző bajnokikon, dominálni a mérkőzést.

Szergej Rebrov