Megvannak a Bajnokok Ligája negyeddöntős meccseink időpontjai, a hazai jegyinformációk is – az EHF Nonit kérdezte a szezonról és a párharcról, amelyről a Rosztov Don részéről is nyilatkoztak.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, negyeddöntő
Április 7., vasárnap, 14.30: Ferencváros – Rosztov Don
Április 13., szombat, 15.00: Rosztov Don – Ferencváros

A hazai találkozóra a belépőket 4000 és 7500 Ft közötti áron lehet megvásárolni hétfőtől, minden további információ ide kattintva olvasható.

Háfra Noémi

Vicces, míg nem említetted, teljesen kiment a fejemből, hogy tavaly is ellenük játszottunk. Nem hagyott mély nyomot. A Rosztov nagyon erős volt, és ebben a szezonban is azok, de mi sokat fejlődtünk. A középdöntőben egyértelművé vált, hogy bárki megverhet bárkit. Felkészülünk és megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani.

Nincsenek nagy különbségek ezen a szinten, de szerintem az orosz csapat volt a legjobb a csoportjában. A kulcs a hazai meccs lesz. Ha olyan poklot teremtünk számukra Érden, mint amilyen tavaly náluk volt számunkra, akkor jó esélyünk lesz. A kérdés tehát az, hogy mi tudunk-e olyan erősek lenni hazai pályán, mint ők. Nagyon büszke vagyok, hogy beválasztottak a forduló legjobbjai közé. Végre minden összejött a Krim ellen és nyolc gólt dobtam. De még messze vagyok a legjobbamtól, még nem vagyok kész játékos. A formám nem olyan kiegyensúlyozott, mint szeretném, vannak mélypontjaim – és a posztom is változik a pályán. A védekezés fontosabb lett és ez sok energiát kivesz belőlem fizikailag és mentálisan is, de mindent megteszek, hogy a lehető legjobban ellássam a feladataim.

Jó lesz a válogatott szünettel járó környezetváltozás. A válogatottnál mások az edzések és kicsit mások az arcok is. Júniusban Ausztriával találkozunk a VB-selejtezőn, így alaposan fel kell készüljünk az összecsapásra, mert nem hinném, hogy annyival előttük járnánk. A rövidtávú célokra kell koncentrálni, aztán jöhet minden egyéb.

Kicsit fáradtabb vagyok idén, mint a tavalyi szezon hasonló szakaszában, mert a junior VB miatt nem tudtam nyáron pihenni. Ráadásul sok volt a sérülés a Fradinál, így mindenkinek többet kell játszania – ez pedig sokat kivesz belőlünk.

Nagyon fiatal a csapatunk idén. A támadójátékunk erősebb, mint valaha, és azt hiszem ez a fő erősségünk. Valaki mindig kiemelkedően teljesít. A védekezésben fejlődni kell és fejlődtünk is az elmúlt hónapokban. A kapusaink fantasztikus munkát végeznek, nélkülük sehol sem lennénk. De egyébként is fokozatosan javul a védekezésünk.

Elek Gábor érdeme, hogy ilyen fiatal csapatot épít. Idén nagyot léptek előre a fiatalok, így én is. Azt mondanám, hogy a tavalyi szezon leginkább arról szólt, hogy a lehető legtöbbet tanuljuk. Szerencsére elkaptam a ritmust, így elégedett vagyok azzal a szinttel, amelyen jelenleg vagyok. Néha én vagyok saját magam legnagyobb ellensége, és amikor a meccsen vagy az edzésen nem megy valami, elkezdek kételkedni magamban, de talán épp ez motivál.

Fantasztikus lenne itthon, Budapesten játszani a Final4-ban. Szerintem képesek vagyunk rá. Tavaly a Magyar Kupa döntőjét ott játszottuk és a szurkolóink lenyűgözőek voltak. Ezt szeretném újra megtapasztalni. Mikor, ha nem most? Nem stresszel, nem vagyok ideges, csak megpróbálom a legjobbamat nyújtani minden meccsen és edzésen. És persze soha nem adom fel, úgyhogy bízom benne, hogy idén sikerül a bejutás.

Kristina Kozhokar

A magyaroknak nagyon jó lövőik vannak, technikás és gyors játékosok, emellett a szélsőik is remekek. Összességében egy erős csapat, amely agresszív, gyors kézilabdát játszik. De elég időnk van, hogy kielemezzük őket és ráhangolódjunk a párharcra. A negyed- és elődöntős meccsek azok, amelyeken mindent ki kell adnunk magunkból!

Ambros Martin

Egyik meccs sem lesz könnyű. A Ferencváros egyszer sem kapott ki a középdöntőben, a Győrrel mindkétszer döntetlenre végzett. A Rosztovra ezúttal nem vár olyan könnyű feladat, mint a legutóbbi szezonban. Ez a Fradi már nem az a Fradi. Erősödött. Igaz, hogy a magyar csapatot több sérülés is sújtja, de ebből nem származik előnyünk, mivel leendő riválisunk most van a legjobb formájában. Évek óta ugyanabban az összetételben és ugyanazzal az edzővel dolgoznak.

Championat, EHF, NSO