Jól indult a szófiai világbajnokság.

Vége a selejtezők első körének a szófiai rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon, Liu Shaolin Sándor pedig mind a három távon, (500, 1000 és 1500 méteren) saját futamát megnyerve jutott tovább, 1000 méteren mindkét selejtezőjét megnyerte.

Az igazi izgalmak a holnapi napon következnek: szombaton 13.00-tól kezdődnek az 1500 méter elődöntői, majd 13.50-től az A és B döntő ugyanezen a távon. Ezt követően 14.30-tól 500 méteren folytatódik a verseny, ahol a negyedöntőket és az elődöntőket követően szintén majd a döntők következnek. Végül a váltóverseny selejtezőivel zárul a szombati nap.

Törik a jég sajnos, de nagyon jó formában érzem magam!” – jegyezte meg Liu Shaolin a leghosszabb táv küzdelmei után, s hogy nem beszél(t) a levegőbe, azt az 500-as selejtezők tökéletesen igazolták: a férfiaknak két kanyart is teljesíteniük kellett a negyeddöntőbe jutáshoz, ezt olimpiai, világ- és Európa-bajnokunk gond nélkül hozta.

Jó napot zártunk, két alkalommal a szerencse is segített minket – összegzett Bánhidi Ákos. – Sanyi nagyon frissnek tűnik. Több nagymenőt is megzavart a lassú jég, őt nem, ő tudott ehhez alkalmazkodni, s bár ilyen jégen rendszerint a fizikai képességek dominálnak, és Sanyi nem abban a legjobb, képes volt nagymenő maradni.

A selejtezők felvételeit ide kattintva tudjátok megnézni.

Fradi.hu, MOKSZ nyomán.