Május 18-án az Üllői úton rendezik a BL-döntőt.

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája, döntő
Május 18., szombat, Groupama Aréna
Jegy: 500 – 1000 Ft @ MLSZ meccsjegy

Fenyvesi Evelin

Gyerekként minden női labdarúgó arról álmodozik, hogy Bajnokok Ligája-mérkőzésen is pályára léphessen. Bár a mezőnyben már nincs magyar klub, Jakabfi Zsanettnek és Wolfsburgnak szurkolhatunk, hátha magyar résztvevője is lesz a finálénak. A válogatottal pályára léphettem majd’ tízezer szurkoló előtt is, de a legemlékezetesebb talán a svédországi vébéselejtezőnk volt, amelyen telt ház fogadott minket, és a nézők minden megmozdulást megtapsoltak, fantasztikus atmoszférát teremtettek. Talán a BL-döntőben is átélhetünk hasonlót Budapesten.

Telek András

2005 körül kezdtem el edzősködni, éppen csak megszereztem az A-licences edzői diplomámat, amikor Mezey György felkért a női válogatott szövetségi edzőjének. Vélhetően a világ legrosszabb női edzője voltam, Angliától például tizenhárom nullára kaptunk ki. Valójában csak az értheti meg igazán, milyen női sportolókkal foglalkozni, aki dolgozott velük. Kevesebb a csibészség és a sunyi viselkedés, ezért aztán könnyebb is edzést tartani, ugyanakkor teljesen más hozzáállást igényel egy férfi edző részéről. Magyarországon Rátgéber Lászlónak a kosárlabdázókkal, illetve Elek Gábornak a kézilabdázókkal sikerült azonos hullámhosszra kerülnie a lányokkal. A budapesti női BL-döntőnek is ez a lényege, hogy a gyerekek kilépjenek a virtuális birodalmukból, és élőben lássanak egy ekkora eseményt, hátha egyre több szülő gondolja úgy, hogy a kislányuk kezdjen el futballozni.

Berkesi Judit

Nagy utat járt be a női labdarúgás az elmúlt években, egyre inkább reflektorfénybe kerül, és további nagy célokat tűzött maga elé. Ez a mérkőzés kiváló alkalom arra, hogy a nézők testközelből láthassák, micsoda teljesítmények vannak a női labdarúgásban is. Bízunk benne, hogy ennek azért hosszabb távú hatásai is lesznek a magyar női labdarúgás számára is, hiszen itt a szurkolók még jobban megismerik a nemzetközi klubfutballt, megismerkedhetnek a magyar női labdarúgással is, hiszen itt lesz mindenki ezen a rendezvényen. Bízunk benne, hogy a pályán is láthatunk magyar női labdarúgót.

MLSZ, NSO