Újabb hazai mérkőzéssel folytatódik az OBI középszakasza.

Férfi vízilabda, OBI, középszakasz, felsőház, 2. forduló
Komjádi-uszoda, 18.45: Ferencváros – Szolnoki Dózsa
Jegy: 1500 Ft (Fradi-bérlettel kedvezmény vehető igénybe)

Legutóbb a magyar Szuperkupáért vívott mérkőzésen csaptunk össze mai ellenfelünkkel, akkor remek teljesítményt nyújtva nyertünk 14-9-re.

Kállay Márk

Nem könnyű minden meccsre felpörögni, előfordul, hogy egyik-másik előtt azt érezzük, majd meglesz valahogy a győzelem, de mentálisan jól szoktuk kezelni ezeket a helyzeteket. Néha persze érződik rajtunk a fásultság, ám mindig meg kell feszülni, ki kell lépni a komfortzónánkból, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat. Erre a Szolnok ellen is szükség lesz, hiszen mindenkinek nagyon kellenek a pontok. Arra számítok, hogy a Szolnok tartja magát, ráadásul sok múlik a kapusok teljesítményén, például azon, hogy Nagy Viktor mikor kapja el a fonalat. Jó fizikai állapotban vagyunk, ráadásul a Komjádiban, a saját közönségünk előtt játszani mindig nagy élmény. Szoros és összességében kemény meccset várok.

NS nyomán.

Német Tonit kérdezték a mai bajnoki találkozóról:

A csapat remek teljesítménye mellett ki kell emelni még, hogy Varga Zsolt és a szakmai stáb több mérkőzésen is lehetőséget adott saját nevelésű vízilabdázóknak. A múlt hétvégén már a hatodik utánpótláskorú játékosunk mutatkozott be a felnőtt OBI-ben, ráadásul mindannyian 2002-es születésűek, vagyis még serdülő korosztályúak: Böröczky Marcell, Gyapjas Brendon, Nyíri Balázs, Szabó Bence, Varga Bence Bendegúz, Várkonyi Ádám. Rajtuk kívül négy, az ifjúsági csapatból kiöregedett 1999-es születésű játékosunk is szerepet kapott az alapszakaszban. Gál Dávid és Turnai András, akiket februárban kölcsönadott a klub a Pécs együttesének, illetve Goschi Ádám és Jókai Miklós.

Nyéki Balázs

A Fradi új koncepciójába tartozik, hogy szeretnénk minél több saját nevelésű játékosnak lehetőséget adni a nagycsapatban. A 2002-es egy különösen tehetséges korosztály, hiszen többen is tagjai saját korosztályuk válogatottjának. Ebben a szezonban már többször is együtt edzettek a felnőttekkel, illetve elkezdtük a meccseken való játszatásukat is. Mivel Gál Dávid és Turnai András kölcsönbe távozott a keretből, ezek a fiatal játékosok pótolhatják őket a jövőben.

Fradi.hu