Támadónk és Szergej Rebrov válaszolt a kérdésekre a tegnapi sajtócsütörtökön.

A Ferencváros labdarúgó-csapata az OTP Bank Liga 22. fordulójában azt a Puskás Akadémiát fogadja, amelytől ősszel 1-0-s vereséget szenvedett. Természetesen a zöld-fehérek szeretnének visszavágni az októberi vereségért. Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője kiemelte, szükségük van a szurkolók támogatására is a győzelemhez.

Az őszi találkozó óta már új edzője van a Puskás Akadémiának, úgyhogy abból nem érdemes kiindulni. Azóta sokat változott a csapatuk is, legyőzték legnagyobb riválisunkat, a Vidit, ez pedig mindenképp jelzésértékű. Azt gondolom, hogy az őszi találkozón nem érdemelték meg a győzelmet. Természetesen hétvégén szeretnénk visszavágni nekik” – nyilatkozta Rebrov az Echo Tv-nek.

A szerdai Kisvárda elleni Magyar Kupa mérkőzésen a zöld-fehér szurkolók elégedetlenségüket fejezték ki a csapat játékával kapcsolatban. Nagyon fontos, hogy jó legyen a kapcsolatunk a szurkolókkal, de meg kell érteniük, hogy nem vagyunk Manchester United és Barcelona. Nem tudunk minden mérkőzésen dominálni. Szeretnénk kérni a szurkolók türelmét és mindent megteszünk a soron következő találkozón” – zárta mondandóját a vezetőedző.

Pályafutása során most játszik először külföldön a norvég Tokmac Nguen. Mint azt az NSO Tv-nek is elmondta, túl kényelmessé vált az élete, új dolgokat akart kipróbálni. Azt is elárulta, már az első ferencvárosi látogatása után tudta, hogy a zöld-fehérekhez akar igazolni.

A 25 éves középpályás Kenyában született, majdnem hatéves volt, amikor a családjával Norvégiába költözött. Videónkban arról is beszél, hogy a szülei miért kényszerültek elhagyni Szudánt, s hol kezdett el futballozni Kenyában. Norvégiában a Strömsgodset együttesében nevelkedett, 2016-tól vált az első osztályú csapat meghatározó játékosává. 2019 telén azonban a váltás mellett döntött.

Túlságosan megszokottá vált az életem, ki akartam próbálni valami újat Norvégián kívül – mondta. – Huszonöt éves vagyok, ideje volt máshová költöznöm. Nagyon jó döntést hoztam, amikor a Ferencvárost választottam. Miután először jártam itt, megismerkedtem a klubbal, találkoztam az edzővel, a vezetőséggel. Hazaérkezve az volt az első, hogy mindenkit felhívjak, és elmondjam, ez az a hely, ahová jönni akarok. A magyar bajnokság sokkal jobb, mint amire számítottam. Rengeteg jó játékos, jó csapat van az NB I-ben.

Bár eddig kevés játéklehetőséget kapott Szerhij Rebrovtól, úgy érzi, a kemény edzéseknek köszönhetően egyre jobb formába lendül. Csak még meg kell tanulnia a játékrendszert, miután korábban nem ilyen szisztéma szerint futballozott. De mint mondta, gyorsan tanul.

EchoTV, NSO