Csapatunk télen érkezett támadójával beszélgettünk a mai sajtócsütörtökön.

Már elmesélték a társak, hogy mit jelent a Tökmag. Nem hiszem, hogy azért becéznének máris a szurkolók, mert annyira megkedveltek volna, erre nem volt lehetőség, de a játékommal ki akarom ezt érdemelni. A nevem, bár leírva ázsiainak tűnhet, nem az, az Nguen a családnevem, de mi egész máshogy ejtjük, mint Vietnámban. „Nuen„-nek kell ejteni.

A családom a dél-szudáni háború elől Kenyába menekült, én ott is születtem meg, de az egész családom Dél-Szudánból származik. Kenyában kezdtem el focizni, a barátokkal az utcán, de a szervezett futballt, a szabályait már Norvégiában sajátítottam el. Hétéves lehettem, amikor felfedezték, hogy van érzékem a focihoz, akkor igazoltam az első csapatomhoz. A Stromsgodsetben nőttem fel, tizenhat éves korom óta ott fociztam, ismertek az emberek, tudták min mentem keresztül. Szépeket mondtak, amikor eljöttem, a legjobbakat kívánták, ez jól esett.

Két édestestvérem van és három féltestvérem édesapám révén. Minden nap beszélünk, hamarosan meg is látogatnak. Nagyon büszkék az ideigazolásomra.

Nyugodt ember vagyok, a nyugalmat szeretem. Szeretem a napi rutint, nem szeretek attól eltérni, nem szeretem a stresszt. A foci nem jelent számomra stresszt, a pályán tudok magam lenni. Az edzések, meccsek után hazamegyek. Ha az ember stresszes, akkor nem tud a játékra fókuszálni és az a teljesítményen is meglátszik.

A Partizan érdeklődése valós volt, de amikor idejöttem, körülnéztem, már nem volt min gondolkodnom és felhívtam az ügynökömet: ide akarok igazolni. A Fradi lehet olyan sikeres a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában, mint a Partizan. Ez a terv, ezen dolgozunk. És remélhetőleg el is érjük a céljainkat. Eredményes akarok lenni a Fradival és fejlődni szeretnék itt játékosként.

A tízes poszt a kedvencem, de az a rendszer, amiben a mester játszat minket, az kedvez nekem a balszélen is. Ahogy most játszunk, abban a rendszerben gyakorlatilag ugyanúgy a csatár mögött kell szerepelnem, ez a segítségemre van. A csapat új játékosaként még hozzá kell szoknom a játékrendszerhez, meg kell ismernem a társaimat, ehhez idő kell. Az erőnlétem egyre javul, keményen dolgozom. Remélem hamarosan már ki tudom magamból hozni a maximumot, de nem garantált, hogy kezdő leszek, hisz rengeteg a jó játékos a keretben.

Tudom, hogy a Felcsút erős csapat, jó játékosokkal, mindent bele kell adnunk és kemény meccs lesz. A bajnokságban mindenki minket akar megverni, ezért csak a maximum elég tőlünk.

A magyar bajnokságban a sok légiósnak hála sok technikailag képzett focista van, aki képes szép dolgokra, képes meccseket eldönteni. Otthon ilyenből két-három van, inkább taktikailag fegyelmezett focistáink vannak. A magyar bajnokság jobb, mint előzetesen hittem. Ez nagy pozitívum.

Tokmac Nguen