A Fradi vezetőedzője sem elégedett az elmúlt hetek eredményeivel, játékával és azt szeretné, ha egységben, mindenki a Fradi sikeréért tenne.

A családommal töltött időn kívül, bármilyen szívélyesek is a magyar emberek, és szép a város, a legjobban a csapattal végzett munkát élvezem, ennél a patinás klubnál. Minden sérült játékost nagyon várok vissza, nem csak Mihát, remélhetőleg ő már játszhat a hétvégén. Ebben a két hétben sok meccsünk lesz, minden játékos megkapja majd az esélyt ezeken. Otigba műtétje után lábadozik, ez még sokáig tart majd. Szpirovszki térde még nem száz százalékos, már edz, de még külön, nem a csapattal.

Tegnap a szünetben, a meccs után is beszélgettünk. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok megértik, bárki ellen, bárhol játszunk, koncentráltaknak kell lenniük, az első perctől az utolsóig. Minden ellenfél képes gondot okozni ebben a bajnokságban számunkra. És ha otthon játszunk, bizonyítanunk kell a szurkolóknak. Erőt, potenciált kell mutassunk, védekezésben, támadásban egyaránt agresszívan kell játszani. Le kell támadnunk.

Tegnap ebből nem látszott semmi, ez kérdéseket vett fel mindannyiunk kapcsán. A játékosok kapcsán is, de lehet, hogy mi nem készítettük fel őket megfelelően. Talán nem értettük meg eléggé, hogy a szurkolóinknak többet kell mutatnunk.

Már többször mondtam, az a gondunk, hogy miután megszerezzük a vezetést, a játékosok védekező üzemmódra váltanak. De amikor ennyi ideig védekezel, abban benne van a hiba lehetősége. A meccs vége felé elszállhat az önbizalom, a figyelem, az energia – hisz nem robotok játszanak. A vezetés megszerzése után tovább kell játszanunk a focinkat, helyzetek kialakítására törekedni továbbra is. A második gól után lehet a meccs “kontrollálására” gondolni.

Nem csak az elnök úr elégedetlen, a szurkolók, a játékosok és én is az vagyok. De mi nem vagyunk egy topcsapat, nem a Barcelona vagyunk. Így lesz még olyan, hogy kikapunk. De a játékosok a maximumot kell nyújtsák a pályán. Ha az elmúlt hetek pontvesztései után – hisz továbbra is az élen állunk -, összetartóan, egymásra támaszkodva dolgozik a klub, az elnök, a csapat és a szurkolók, akkor elérjük majd a céljainkat.

A cél az, hogy az új játékosokat még tavasszal beépítsük, hisz a selejtezők előtt már nem lenne erre elég idő. Aztán az alatt a két-három hét alatt még élesíthetjük a játékunkat. Persze ehhez a bajnokságban el kell érni a célunkat.

Csonka Andris egy nagyon profi srác, akinek a fejlődésével nagyon elégedett vagyok. Biztos vagyok benne, hogy fényes jövő áll előtte a klubnál. Isának elmondtam, hogy sztárként érkezik, nagyok az elvárások, de hogy ezeknek megfeleljen, száz százalékosnak kell lennie. Még nem mutatta meg mit tud igazából. Két hónapot kihagyott, csak két hete edz, és az erőnléte még nem száz százalékos. Bízom benne, hogy meccsről meccsre, napról napra fejlődik majd, és megmutatja valódi potenciálját.

Szergej Rebrov