Az Év Edzője, az Év Férfi Sportolója és Az Év Egyéni Csapatsportágak kategóriájában taroltak clubunk újjáalakuló szakosztályának sportolói, edzői – “Sanyi” már Fradi-kitűzővel ünnepelt.

Galéria: Év Sportolója Gála 2018 @ FTC facebook

Fradi-kitűzővel az Év Sportolója gálán

Liu Shaolin Sándort a Bors kérdezte:

Felismerték az FTC-drukkerek, amikor tavaly júliusban kilátogatott a Diósgyőr elleni 4-1-es NB I-es futballmeccsre?
Tagadhatatlanul jólesett, amikor egyikőjük megjegyezte a társának, figyelj, ott van Liu, a gyorskoris bajnok.

Hány meccset látott a Groupama Arénában?
Kettőt, de a felkészülésem függvényében gyakrabban kilátogatok a stadionba. Már kértem egy idénybérletet a klubvezetéstől.

Hova szól a jegye?
Ez még eldől, de képzelje, eljutottam a kispadra, onnan néztem a DVTK elleni derbit.

Sose tervezte azt, hogy futballista lesz?
Nem gondoltam rá, viszont mindent bepótolok majd az FTC-meccseken tett látogatásaimmal. Lovrencsis Gergővel már jó barátságban vagyok, összemértem a tudásomat vele FIFA számítógépes játékban.

Esetleg egy fradista hírverő meccsen szerelést húzna?
Szívesen megszerveznék egy olyan meccset, amelyiken híres sportolók, színészek kergetik a labdát.

Szokatlan helyzetet él meg a márciusi vb-n, elvégre kézközépcsonttörést szenvedett öccse, Ádó nem segítheti a magyar váltót! Mi lesz így?
Ez nem szokatlan, hanem hátrányos! Tavaly Pjongcsangban 90 százalékban neki köszönhettük az aranyérmünket: mindig ő a motor! Nélküle csak annyit ígérhetek, hogy döntőbe kerül a kvartettünk. A fináléban pedig bármi előfordulhat.

Liu Shaoang pedig a Népszavának nyilatkozott:

Aligha kék kötést kér a gipszére, ha előre tudja, hogy hamarosan a Ferencvároshoz igazol.
Ez nem az én ötletem volt, nem én akartam ilyen színűre, de szerintem most a színek annyira nem is számítanak.

Hogy van a keze?
A kezem abszolút jól van, köszönöm. Ha minden jól megy, akkor 18-án fogok kapni egy kicsit mobilabb merevítőt, azzal könnyebben tudok majd edzeni.

Alig néhány héttel a műtétje után miben tud segíteni a vb-re készülő társaknak?
Ha hamarosan újra jégre tudok lépni, akkor nyilván nem a gyors edzéseket fogom segíteni, nem volna jó újra elesni. A lassabb iramú köröknél leszek csak ott mellettük, inkább az állóképességi edzéseken lehetek a segítségükre.

Megviseli, hogy nem vehet részt a szezon főversenyén, a vb-n?
Sajnos az bármikor benne van ebben a sportágban, hogy valaki kilök és megsérülök. Egyébként már nem szomorkodok a történtek miatt, a motivációm pedig nem veszett el. Ez a sérülés nem fog meggátolni abban, hogy a következő szezonban újra a csúcsra törjek.

Testvérével, Liu Shaolin Sándorral, edzőjükkel, Bánhidi Ákossal és több más sportolóval együtt igazoltak át a Ferencvároshoz. Miben nyújt többet az új klubjuk?
Karrierünk fontos állomása, hogy a Fradihoz szerződtünk. A testvéremmel mi ketten mindig azon voltunk, hogy a fejlődés útjára lépjünk, de nem csak kettőnkre gondoltunk, amikor a klubváltás gondolata megfogalmazódott, hanem a teljes utánpótlásra is, akik velünk együtt átigazoltak. Fontos, hogy nekik is meglegyen ugyanaz a támogatás a jövőben, ami nekünk is jó lesz.

Sigér Dáviddal az NSOTV beszélgetett.

Nagyon büszke vagyok erre a díjra, álmomban sem gondoltam volna – mondta a boldog győztes. – Nemhogy egy éve, de még akkor sem, amikor az MTK ellen megrúgtam ezt a gólt. Akkor csak boldog voltam, hogy megszereztem az első találatomat a Ferencvárosban és hozzájárultam a győzelemhez. Ám hogy ezért később ilyen nívós díjat vehetek át, álmomban sem gondoltam volna. Azon is meglepődtem, hogy beszavazták a tízbe, láttam, milyen szép gólok vannak még a listán, ezért azt gondoltam, már ez is jó eredmény. Amikor kihirdették a legjobb hármat, és láttam Bódi Ádám, illetve Loic Nego találatát, akkor kétkedve ültem a tévé előtt, hogy az enyém lesz a harmadik. Mikor megláttam a saját nevem, a párommal megöleltük egymást. És amikor a gálán kimondták, a szívem a torkomban dobogott.

Sigér az elmúlt szezon végén még a Balmazújváros NB I-es kiesését siratta, aztán nagyot fordult vele a világ, hiszen leigazolta a Ferencváros, amelynek kezdőjében annak ellenére is kiharcolta a helyét, hogy a nyári felkészülés alatt megsérült. Feltettük neki a kérdést, nem lett volna-e több a pályafutásában, ha nem 28 évesen, hanem fiatalabb korában kerül egy NB I-es topcsapatba.

Lehet erről az oldalról is nézni a történetemet. Ehhez viszont csak annyit fűznék hozzá, szeretném, ha ebből erőt merítenének azok a játékosok, akik hasonló korúak, nem lettek fiatalon felfedezve, de több van bennük. Dolgozzanak érte, s ha nem is választják ki őket és nem lesz szerencséjük, mint nekem, akkor is elmondhassák az élsport befejezése után, hogy mindent megtettek. Én nem gondolom magam nagyon nagy tehetségnek, a posztomból eredendően próbálok egyszerűen játszani, ugye védekező középpályásként nem rólam szólnak a hírek, mert nem én rúgom a gólokat. Olyan futballista vagyok, aki a csapatáért dolgozik, de ez kívülről sokszor nem látványos, csak aki mellettem van, vagy az edző látja, hogy ez milyen hasznos.

A Ferencvárosban nyújtott teljesítményével már Marco Rossi figyelmét is felkeltette. Arra, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya is szemmel tartja, szűkszavúan válaszolt.

Igen, hallottam már róla. Meglátjuk, hogy ebből mi lesz.