Újjáalakuló gyorskorcsolya szakosztályunk Magyarország első téli olimpiai bajnokaival erősít!

Az Origo Sport úgy értesült, hogy a Ferencvárosban folytathatja pályafutását az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor és testvére Liu Shaoang. Szerkesztőségünk úgy tudja, hogy a hivatalos bejelentés szerdán délelőtt hangzik el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Ferencváros hívott össze.

A meghívóban az áll, hogy a klub 62 év szünet után ismét megalakítja gyorskorcsolya-szakosztályát.

A Liu-testvérek 2018-ban a phjongcshangi téli olimpián a férfi váltóban szereztek aranyérmet, amellyel sporttörténelmet írtak, hiszen korábban a magyar sportolók még soha nem végeztek első helyen a téli játékokon. (Hunyady Emese 1994-ben osztrák színekben indulva lett aranyérmes Lillehammerben.)

A Liu-testvérek igazolásával óriásit húzhat a Ferencváros, hiszen a rövidpályás gyorskorcsolyázás két világklasszisáról van szó, akik a mostani olimpiai ciklusban és a 2022-es pekingi téli olimpián is kiemelkedő eredményeket érhetnek el.

A szerdai sajtótájékoztató kapcsán teljes a hírzárlat: próbálkozásunk nem is járt sikerrel, merthogy a feleket szerződés köti, amelynek többek között az is része, hogy a bejelentésig nem nyilatkozhatnak.

Szerdán 13 órakor kerül sor egyébként a bejelentésre a Groupama Arénában, ám a Nemzeti Sport a két Liu testvér átigazolása kapcsán mást is megtudott: úgy értesültünk, hogy nem csak Shaolin és Shaoang érkezik az FTC-hez.

Tekintve, hogy a fiúk kiskoruk óta Bánhidi Ákos irányításával készülnek – hozzá csatlakozott 2012-ben Csang Csing Lina –, elképzelhetetlen, hogy a jövőben mással dolgozzanak együtt. A kínai edzőnő a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alkalmazásában áll, Bánhidi Ákos viszont eddig – a bajnokokkal egyetemben – az MTK kötelékébe tartozott, így okkal gondolhatjuk, hogy a több helyről származó információnk valós: szerdán a Liu testvérek átigazolása mellett a válogatott sikeredzőjének klubváltásáról is szólnak majd a hírek.

forrás: nso.hu, origo.hu