Hátvédünk három pontot hozna haza Debrecenből.

– Túl vagy az első két mérkőzéseden a Ferencvárosban. Milyenek az első tapasztalatok, és milyennek érzed a magyar ligát?
– Ez egy erős bajnokság. Azok a csapatok ellen, amelyek ellen játszottam, illetve azok is, amiket a tévében láttam, mind erős színvonalat képviselnek, próbálják mindig a földön tartani a labdát, és a tempó is jó. Minden csapat harcol, ezért csak pozitív dolgokat lehet róluk mondani. Ez nekünk is előnyös, mert minden találkozó kihívást jelent, ezáltal csapatként és egyénileg is fejlődhetünk.

– Két meccs alatt két különböző társad volt a védelem belsejében Blazic és Frimpong személyében. Hogy ment a közös munka?
– Mindkettejükkel jól megértettük egymást, mindenkinek jót tesz az, hogy harcolni kell a kezdőcsapatba kerülésért. A konkurencia-helyzet csak jobb teljesítményre sarkall minket, a lényeg, hogy a nap végén sikeresek legyünk. Remek hangulat uralkodik a csapaton belül, most csak arra kell figyelni, hogy meccsről meccsre nyerjünk.

– Az Újpest ellen számos mélységi indítással kerested a támadószekcióban lévő játékosokat. Ez külön kérés az edzőtől?
– Nem mondanám, ezt inkább mindig a mérkőzés képe dönti el, hogy mire van szükség. Ha kitámad egy csapat és az ellenfelek közel vannak egymáshoz, akkor ilyen megoldásokat kell választanunk. Tudtam, hogy a támadóink meg tudják tartani a labdát, ezért próbáltam minél többször előre küldeni és oldalt váltani. Egy mérkőzés alatt érzed, mi kell ahhoz, hogy egy jó támadást vezethess.

– Az új igazolásaink közül Ihor Haratin mellett te vagy az, aki a tavaszi szezon első két meccsét végigjátszotta. Hogy érzed, élvezheted Sergei Rebrov bizalmát?
– Mindig azt vallom, hogy a kemény munka kifizetődik. Érzem, hogy segítségére lehetek a csapatnak, ha pedig a mester is így gondolja, az természetesen nagy öröm. Így kell folytatnunk, reméljük a legjobb fog kisülni belőle.

– Hétvégén a tabellán negyedik helyen álló Debrecenhez látogatunk. Mit vársz a csapatunktól szombaton?
– Nem gondolkodhatunk másban, csakis a három pontban. Minden mérkőzésre a győzelemért utazunk el. Persze az is fontos, hogy milyen játékkal, de a lényeg, hogy megszerezzük a három pontot!

Fradi.hu