Megnézheted, hogyan utaztak a lányok Nordhausenbe – emellett láthatod és olvashatod Háfra Noémi, Kovacsics Anikó és Elek Gábor mérkőzés előtti nyilatkozatát.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, középdöntő, 2-es csoport, 1. forduló
Vasárnap, Nordhausen, 14.00: Thüringer HC – Ferencváros
Jegy: 16€

Érdekesség, hogy az EHF Bajnokok Ligája weboldala felállította a középdöntős csapatok erősorrendjét, ebben clubunkat a 9. helyre sorolta (12 csapatból), csoportunkból egyedül a német THC áll mögöttünk ezen a listán.

Az indulás előtt Háfra Noémit kérdezte a FradiMédia:

Rövidfilm a lányok pénteki napjáról:

Kovacsics Anikó

Más kávéház a Bajnokok Ligája, mint a bajnokság, efelől semmi kétség. Például a januári újrakezdés óta a Győr elleni meccset leszámítva csak a legutóbbi, székesfehérvári bajnoki volt a BL-hez hasonló tempójú. Ebben az összetételben most lépünk pályára először a Bajnokok Ligájában, miután Hornyák Dóra, a védelmünk oszlopa is kiesett. Nehéz pótolni őt, és ez meg is látszik az azóta lejátszott meccseken kapott gólok számán. Sokat dolgozunk rajta és bízom benne, hogy beérik lassan a munka, de az biztos, hogy mindenkinek kell hozzá pluszt tennie. Németországban az lesz a kérdés, hogy mennyire tudunk stabilak maradni hátul, a hozzáállással nem szokott gond lenni, ezzel szerintem most sem lesz, de a Thüringen ellen Németországban mindig nehéz meccset játszunk – az elmúlt években is így volt, szerintem most sem lesz könnyebb. Ugyanakkor muszáj nyernünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.

Elek Gábor

Túlzott álmaink nem lehetnek a CSM Bukarest elleni két és a Vipers elleni egy csoportkörös vereség miatt. Persze a legjobb nyolc közé akarunk jutni, de ha a Vipers nem csinál valami nagy botlást, akkor három pontot kellene hoznunk a norvégokon, hogy megelőzzük őket, és odaérjünk a harmadik helyre a középdöntőben. A realitás jelenleg nem ezt mutatja. Negyedikként viszont jó eséllyel a másik csoportot megnyerő Rosztov Donnal találkoznának a negyeddöntőben… Mindenesetre dolgozunk azon, hogy elkerüljük a csoportunk negyedik helyét, egyúttal az oroszokat. A csoportkörben nehezebb feladataink voltak. Az első fordulóban a Thüringer HC otthonában nyerni akarunk, de nagyképűség lenne kijelenteni, hogy jelenlegi összetételünkben és összeállításunkban mi vagyunk a meccs egyértelmű esélyesei. Elfogadható védekezéssel és az azt segítő jó kapusteljesítménnyel mindenesetre lesz sanszunk a sikere. A németek is ezer sebből véreznek, több sérültjük is van, igaz, nekünk is rengeteget kell javítanunk és építenünk a védelmünkön. Voltak változások a keretünkben, csiszolni kell még az összhangon. Hogy mely klubokat várom a négy továbbjutó helyre? Minden bizonnyal a Győr, a CSM, a Vipers és a Fradi ér oda az első négy helyre!

Fradi.hu, NS nyomán.