Dörnyei Balázs nyilatkozott női labdarúgó csapatunk helyzetéről.

A hétvégi teremtorna programja: MLSZ
Edzőtábor: Törökország (január 26.-február 2.) és Csehország (február 7-11.)

Dörnyei Balázs

Az alapszakasz megszűnt, helyette három kört játszanak a csapatok, de lényegében ez a bajnokságon nem változtat. Talán a mezőny végén lévő együtteseknél, a helyezések elosztása miatt érdekes az új lebonyolítás, de számunkra nem érződik a módosítás. A lényeg, hogy vezetjük a mezőnyt, pedig az idény előtt sokan az MTK-t tartották a bajnokság esélyesének.

Mesterségesen gerjesztett tévhit, hogy a Ferencvárosnál lényegesen jobbak a körülmények, s lám az MTK szerényebb költségvetéssel is bajnokságot nyert, nem is egyszer. A mostani előnyünk sem tesz elbizakodottá, mint ahogyan az elmúlt két évben sem becsültük le az ellenfelet, de ha ilyen a versenykiírás, ebben kellene boldogulnunk. Mert hiába futballozunk egész évben ellenállhatatlanul, ha a bajnoki döntő egy hete alatt mindent leromolhatunk.

Legnagyobb erősítésünk Diószegi Fanni visszatérése, aki hétfőn már teljes értékű edzésmunkát végezhetett a kerettel. A hétvégén részt veszünk a téli teremtornán, amelyen valamennyi kerettag ugyanannyi játéklehetőséget kap, én pedig karba tett kézzel nézem majd a mérkőzéseket, mert számunkra az eredmény másodlagos.

Hajrá Foci! – NS