Dávid arról is beszélt, hogy az edzőtábor jó lehetőség megismerni az új igazolásokat.

– A téli szünet után mennyire nehéz újra felvenni az edzések ritmusát?
– Attól függ, milyen az edzés. A keddi tréning megfelelő volt elsőnek, szerda délelőtt már intenzívebb edzést végeztünk, benti erősítéssel és kinti, labdás tréninggel. Ez a folyamatosság kell, na meg az, hogy az alapfelkészültséget elértük a kiszabott házi feladat teljesítésével.

– Mennyire volt különleges az év első labdás edzése?
– Nagyon élveztem, bár ilyenkor mindenki izgul kicsit, hogy biztos elpattan vagy ahogy mondani szoktuk, sír majd a labda. A futásmennyiség ki van adva a szünetre is, de a labdás részt nem nagyon lehet pótolni, főleg nem csapatszinten. De azért nem ment rosszul, azt meg mondanom sem kell, hogy futballistaként jó érzés labdához érni.

– Hamarosan Törökországba utaztok, ahol két hetet tölt a csapat. Volt már hasonlóan hosszú külföldi edzőtáborod?
– Kéthetes még nem – nyilván megvan a hosszú edzőtábor előnye és hátránya is. A családosoknak biztosan nehezebb, ahol a gyerekek várják haza az édesapjukat. A feleségek, barátnők jobban megértik, hogy ez a kötelességünk. Én várom az edzőtábort, és ha már ilyen hosszú utazás vár ránk, jó hogy nem csak nettó öt napunk van, mire akklimatizálódunk, hanem lesz több mint 10 napunk Törökországban, amíg csak a futballra, a munkára tudjuk helyezni a hangsúlyt.

– Az edzőtábor az új játékosok beépülésére is kiváló lehetőséget nyújthat…
– Így van, hiszen ott sokkal több inger ér minket az edzéseken kívül is. „Össze vagyunk zárva”, úgyhogy ha társaságra vágyunk, akkor is együtt töltjük az időt, beszélgetünk, esetleg társasjátékozunk. Az új játékosok megismerhetnek minket és fordítva, úgyhogy egyértelmű, hogy a csapatkohéziónak is jót tesz majd ez a két hét.

– Kubatov Gábor évértékelő beszédében téged emelt ki pozitív példaként a magyar futballisták számára. Hogy fogadod az ilyen dicséretet?
– Meglepett, bár persze mindig jó érzés az elismerés. Valahol nem alaptalan a dicséret, hiszen úgy jutottam el a Fradiba, hogy nem itt voltam utánpótlásban, még csak nem is Pest környékén, ahol könnyen a klub látókörébe kerülhettem volna. Viszonylag későn értem be, de a példám mutatja, hogy hiába múlt el az ember 25 éves, és nem emlegetik már fiatal játékosként, akkor is van feljebb, ha megfelelő a hozzáállás.

– Mi lehet számodra a következő lépés, mit vársz a tavasztól?
– Szeretném a lehető leghamarabb minimum az őszi szintre eljuttatni az erőnlétemet, a játékomat, hogy tartósan ezzel tudjam segíteni a csapatot jó eredményekhez: a bajnoki címhez, a Magyar Kupához, majd az oly rég áhítozott nemzetközi főtáblához is.

(fradi.hu)