A hölgyeknél két sportolónkat érte nagy elismerés – a kézilabda és labdarúgó szövetség később nevezi meg választottjait.

A hölgyeknél a footgolfos Ujvári Izabella és az akrobatikus tornász, Horváth Elizabet először érdemelte ki az év legjobb sportolója elismerést. Izabella a decemberi marokkói világbajnokságon az előkelő negyedik helyen végzett, míg Elizabet a női hármas egységgel több nemzetközi és hazai versenyen is aranyérmet szerzett, illetve dobogós helyezést ért el.

Nagyon örültünk a hírnek, nagyon boldogok vagyunk. Elizabet júniusban került be ebbe a válogatott vegyes egységbe, ahol a Postás SE és a Balance tornászával együtt versenyzik. Nagyon jó körülmények között készülhetnek, mind a hárman magántanulók lettek, hogy délelőtt és délután is tudjanak edzeni. A következő nagy célkitűzésük, hogy bekerüljenek a döntőbe a jövő évi Európa-bajnokságon” – mondta akrobatikus torna szakosztályunk vezetője, Deák Katalin.

Nagyon szépen köszönöm a gratulációt! Örülök és hatalmas megtiszteltetés, amikor ismeretlen emberek gratulálnak és elismerik a sportteljesítményemet” – mondta Ujvári Izabella, aki nemrég tért haza a Marokkóban megrendezett világbajnokságról, ahol csak éppen lemaradt a dobogóról, de az előkelő negyedik helyen végzett.

Nagyon elfáradtam. Mentálisan és fizikailag is, de megérte! A saját bőrömön tanultam meg egy nagyon fontos dolgot: tiszta szívvel és lélekkel kell az álmainkat kergetni és megvalósítani és akkor az élet mindent visszaad! Jót is, rosszat is! Bár a dobogó legfelső fokára szerettem volna felállni, sokat hibáztam a felkészülés alatt. Két év múlva ott szeretnék lenni a világbajnokságon és okulva a mostani hibákból, meg szeretném szorítani a világ legjobbjait. Meg akarom mutatni, hogy sokkal több van bennem! Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek az egész éves támogatást! Köszönöm a versenytársaimnak is, hiszen tőlük és általuk is sokat tanultam” – tette hozzá Iza.

Fradi.hu