Ebben az évben háromszor játszottunk a MOL-Vidivel meccset, mindegyikbe belenyúlt a bíró, de a tegnapi, a teljes bírói stáb által közvetlen közelről asszisztált embervadászat új szintre emelte a helyzetet, hiszen nemcsak a bajnoki pontok, hanem játékosaink pályafutása, sőt testi épsége is veszélybe került. Ezt az MLSZ-nek meg kell állítania és ezért szerkesztőségünk véleménye szerint a Ferencvárosi Torna Club vezetésének kutya kötelessége fellépni. A Fradira az elmúlt években nehezedő bírói nyomást és a fehérváriaknak kedvezést nem tűrheti tovább a klub vezetése, fel kell vennie a harcot ebben az ügyben az MLSZ-szel! Ha nehéz, ha áldozatokkal jár, akkor is!

Már a mérkőzés hetedik percében elszabadultak az indulatok, miután Pátkai szándékosan megrúgta Gorriarant igen érzékeny testrészén. A sasszemű határbíró, valamint az alapvonalon tevékenykedő Iványi Zoltán persze semmit sem látott… Utóbbi az elmúlt szezonban Debrecenben alkotott nagyot ellenünk, amikor segítőivel együtt nézte végig közvetlen közelről, ahogy Tőzsér Dániel felrúgja Böde Danit a büntetőterületen belül (ide kattintva idézhetitek fel az esetet), a tegnapihoz hasonlóan úgy érzékelte akkor is, hogy nem történt semmi.

És mivel Erdős József – akire korábban Bódog Tamás fakadt kiHa valakin 10 kiló súlyfelesleg van, akkor ne vezessen NB I-ben. Ha nem ér oda, és nem tud odafutni, nem tudja követni a játékot… Na mindegy, hagyjuk…„- nem fogta meg a meccset, így feljogosítva érezték magukat a benzinkutasok arra, hogy folytassák a mészárlást, előbb Lovrencsics Gergőt, majd Varga Rolandot iktatták ki, utóbbit teljesen büntetlenül, úgy hogy a fejbetalpalásnál Andó-Szabó Sándor asszisztált végig az alapvonalon közvetlen közelről, jelezte is egyből, hogy nagy a baj – ő aki korábban is sokszor borzolta a kedélyeinket, az egyik, ha nem a legrosszabb spori a „profi” keretben, idén például Gorriarant büntette sárga lappal, miután medvepuszit kapott egy diósgyőritől és hetekre kidőlt (ide kattintva tekinthetitek meg az esetet).

A két szabálytalanságot össze is hasonlíthatjuk az NBI-nél magasabb szintű versenysorozatokban történtekkel, a Bajnokok Ligájában és a Premier Leagueben is akadtak már ilyen durva megmozdulások, hasonló szituációkban egyből villant a piros lap:

És hogy teljes legyen a kép a tegnapi mérkőzésről, lentebb láthatjátok Kuzsol hiánytalan összeállítását a fehérvári „csontzenéről”:

És idézzük fel Bognár Tamás működését is, mustbe legyen a talpán, aki ezek után is azt tudja állítani, hogy mindez véletlen lenne és hogy a játékvezetői hibák – ezekből az MLSZ vízfeje szerint egyre kevesebb van… – hosszútávon kiegyenlítik egymást:

Ezek után úgy érezzük nincs hova hátrálni, addig kell fellépnie a Fradi vezetésének, amíg nem lesz súlyosabb következménye a fehérvári ámokfutásnak, amit egyébként a közelmúltban nemcsak mi, hanem mások is nehezményeztek. Nem hisszük, hogy elegendőek a korábbiakban látott, egyébként persze szükséges kommunikációs elemek, hanem olyan lépések kellenek, amelyek egyértelművé teszik, hogy senki se tehet ilyet a Fradival és Fradi játékosokkal. Eljött a pillanat, amikor a jelmondatunkból az Erőt is, okosan, de alkalmazni kell.