Mielőbbi teljes felépülést kívánunk, Danick!

Október közepén, a Vipers Kristiansand elleni hazai, felejthetetlen összecsapást követően jelezte női kézilabdacsapatunk holland beállója, Danick Snelder hogy hátfájdalom miatt nem tud pályára lépni. Az azóta eltelt hónapokban komoly hullámzást írt le az állapota – jelentős javulás után rendre romlott és a többször is közelre vizionált visszatérés így nem valósulhatott meg.

Danicknek porckorongsérve volt, amelyet meg kellett műteni, mert olyan mértékű volt a kiboltosulása, hogy az nyomta az ott kilépő ideggyököt, és így már a lábába lesugárzó panaszokat okozott – mondta Vajay-Gazsó Dorottya, női kézilabdacsapatunk gyógytornásza. – A konzervatív és a gyógyszeres kezelés sem vezetett eredményre, ezért az operáció során a kiboltosuló részt eltávolították. Az orvosok a műtét után azt mondták, hogy a eltávolított rész nagyobb volt, mint amekkorára számítottak, de egyébként nagyon jók a kilátások, mert más problémát nem találtak. Az első két hét a legfontosabb védelmi fázis, majd minden valószínűség szerint hat hét múlva kocoghat újra, illetve erőnléti munkát végezhet. Fontos, hogy ezt az időt kivárjuk, aztán szépen fokozatosan lehet terhelni, hogy tökéletes legyen a gyógyulás. A visszatérés pontos idejét nehéz megmondani, de remélhetőleg a nyáron a csapattal kezdheti már a felkészülést.

Danicket magyar és holland gerincspecialisták is vizsgálták, végül Hollandiában műtötték, és szerencsére a beavatkozás másnapján már haza is engedhették.

Nagyon boldog vagyok, hogy túl vagyok rajta, és hogy minden rendben ment, annak meg főleg, hogy nem fáj már a lábam – újságolta valóban pozitívan és örömmel a hangjában Danick Snelder. – Kedden délelőtt műtöttek, s miután felébredtem, azt mondták, hogy ha nem érzem magam rosszul, akkor felkelhetek és egy speciális mankó segítségével sétálhatok is. Ahogy lábra álltam, rögtön azt éreztem, hogy nem fáj, miközben ez az elmúlt hetekben elképzelhetetlen volt. Eleinte még javult a helyzet, miután kezdődtek a problémák, úgy volt, hogy Norvégiában pályára is lépek, aztán a meccs előtt rettenetesen rosszra fordult, azóta pedig bármivel próbálkoztunk, semmi sem használt. Most két hétig sokat kell sétálnom és pihennem, de emelni, vezetni vagy épp biciklizni egyáltalán nem szabad.

Fradi.hu