Jansik Szilárd “esernyőcselt” is bemutatott, Mezei Tamás a csapatkapitányi posztot is megkapta a mérkőzésre.

Férfi vízilabda, Világliga és Európa Kupa selejtező, A-csoport, 3. mérkőzés
Magyarország 24-8 Málta
Negyedek: 9-2, 5-0, 5-3, 5-3
Fradista gólok: Jansik 3, Mezei 2, Német 2, Pohl 2

Beszámoló: MVLSZ, VLV

Jansik Szilárd

Igazából mindegy, hogy ki az ellenfél, mindig úgy jövünk ide – kevésszer találkozunk -, hogy megmutassuk, hogy mit tudunk és teljes szívvel, teljes erővel játszunk. Ezt most éppen a Málta ellen kellett megmutatni. Nyilván nem itt kell azt megmutatni, hogy ki mit tud, mert egy nagyon nagy arányú győzelem volt, de igazából örülök, hogy két és fél negyedig nagyon komolyan tudtuk venni. A végén is, csak aztán volt egy-két figyelmetlenség, ami miatt sok gólt kaptunk. Legközelebb majd csak januárban fogunk találkozni, Drezdában lesz a német mérkőzés, és személy szerint küzdök, hogy benne legyek a csapatban folyamatosan.

A Fradival előző héten sikerült egy kupát nyernünk, vagy két hete, most van még egy lehetőség, de egy nagyon erős OSC-t kellene megverni és utána az biztos, hogy aki ott bejut a döntőbe, az nem egy lefutott mérkőzés. A szerbek csak csütörtökön tudnak jönni, tehát egy közös edzésünk lesz, maximum kettő, mivel ők szerdán játszanak a horvátokkal. Küzdünk azért, hogy megverjük ezt az OSC-t és utána szépen zárjuk ezt az évet. Még lesz egy magyar Szuperkupa, ami szintén egy nagyon erős mérkőzés lesz. Szeretnénk megnyerni ezt a két kupát és utána elmenni karácsonyozni.

Mezei Tamás

Oda kell koncentrálni az elején és a végén is, a végén csak nyolc gólt kaptunk… Attól függetlenül, hogy sok gólt lőttünk, a védekezésre oda kell figyelni. A lefordulásokat tudtuk gyakorolni, szerettünk volna mást is, de ez most egy ilyen nap volt.