A körbeverés nem nekünk kedvezett – a női kézilabda válogatott a 7. helyen zárta a kontinensviadalt.

Női kézilabda, Európa-bajnokság, középdöntő, 2-es csoport, 3. forduló
Magyarország 31-29 (17-17) Románia
Fradista gólok: Háfra 6, Schatzl 6, Kovacsics 5, Lukács 5

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ, NSO
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Kovacsics Anikó

Nagyon együtt voltunk ma, igazi csapatként játszottunk, végig küzdöttünk, figyeltünk támadásban azokra a dolgokra, amiket megbeszéltünk, hogy hol lehet fogást találni a román védelmen. Évi nagyon sokat segített a kapuban a csapatnak, nagyon sok ziccert fogott, ő adta meg az alapot. Voltak gyors góljaink, futottunk is és elég sok gólt tudtunk lőni. Mérkőzésről mérkőzésre jobban játszottunk, látszott, hogy az Eb előtt alakult ez a csapat, összetételében sokszor először voltunk ilyen felállásban. Kellett hozzá a tapasztalat, kellettek hozzá a mérkőzések, hogy jobban összeérjünk. Személy szerint teljesen elégedett vagyok, arról, hogy ilyen körbeverések születtek, arról mi nem tehetünk. Norvégiától és Hollandiától szenvedtünk vereséget, ki kell mondani, jobb csapatok nálunk. Jó úton haladunk, és boldogok vagyunk, hogy 6 ponttal végeztünk a középdöntőben.

Schatzl Nadine

Az egyik szemünk sír, a másik nevet. Sajnálom, hogy haza kell mennünk holnap, de nagyon büszke vagyok a csapatra. Attól függetlenül, hogy tegnap este már tudtuk, hogy nagyon pici esély van a továbbjutásra, mégis a szívünket-lelkünket odatettük a pályára. Egymásért küzdöttünk, egy percig sem adtuk föl. Hogyha esetleg valakinek hullámvölgye van, vagy nem úgy megy a játék, akkor segítjük egymást, semmiképpen nem temetjük magunkat. Mindig előre nézünk és csak pozitívan gondolkozunk. Nagy meccs volt számunkra a mai, nagyon örülök, hogy győzelemmel tudtuk zárni ezt az Európa-bajnokságot. A Möbelringen kupáról azt gondolom, hogy kicsit féltünk és izgultunk, főleg hogy akkor mutathatták meg páran először, hogy a pályára lépnek magyar mezben, de azt gondolom, hogy most az Európa-bajnokságon Kim segítségével egymást biztatva, egymásért küzdve tudtunk hozzáállni a mérkőzésekhez. Kim ért a csapat nyelvén, odafigyel ránk, odafigyel arra, hogy minél többet pihenhessünk és mentálisan nagyon erőssé tett minket, és ez meg is látszódik az eredményen.

Kim Rasmussen

Szeretném megköszönni ezt a fantasztikus mérkőzést mindkét csapatnak, nagyon nehéz találkozót játszottunk. Nagyon boldog vagyok, de egyben nagyon szomorú is Cristina Neagu sérülése miatt. Románia három mérkőzést játszott négy nap leforgása alatt, ez nagyon nehéz. Büszke vagyok a csapatomra és örülök, hogy győzelemmel zártuk a tornát.