Sokáig szoros volt a mérkőzés, végül azonban sikerült ellépnünk ellenfelünktől.

Férfi kézilabda, NBI, 12. forduló
Ferencváros 32-25 (14-14) Budakalászi FKC
Gólok: Ancsin 9, Bujdosó 6, Andjelic 3, Debreczeni 3, Pálos 3, Szakály 3, Holdosi 2, Orjonikidze 2, Mikita 1

Csapatunk „szaloncukoresővel” kedveskedett a kilátogató szurkolóknak – jó látni, hogy egyre többen kíváncsiak a fiúk játékára! Amely az első félidőben nem volt zökkenőmentes, ennek köszönhetően pedig kiélezett küzdelem folyt a pályán, komolyabb különbség nem alakult ki egyik fél javára sem, egyszer tudtunk három gólt közé tenni, ám ezután szinte egyből fordított a ‘kalász. Akiket a visszatérő Nagy Bence „repített”, tízszer vette be a kapunkat. Sok volt az eladott labda, a rossz passz, ám még így is nem egy szemet gyönyörködtető akcióra futotta, volt hihetetlen hosszú indítás, valamint remek kínai figura is. A második játékrészben is negyedóráig tartotta magát a vendég együttes, utána viszont sikerült ellépnünk. Előbb Mijatovic védett hetest, majd Ancsin visszatérve a büntetőpadról kétszer is betalált, ezzel máris öt volt közte. Pálos is jelentkezett a legszebb gól szerzője címre, miután estéből lőtt a saját hatosunkról a Budakalász üresen álló kapujába. A végjátékban már nem tudta megnehezíteni a dolgunkat ellenfelünk, így izgulnia már nem kellett a lelkes közönségnek. A győzelemmel újra a hatodik helyre léptünk fel a tabellán, 2018-at a minket két ponttal megelőző Balatonfüred otthonában zárjuk.

Ancsin Gábor

Belülről nem tűnt könnyű mérkőzésnek, kaptam néhány olyan ütést, amiből éreztem, hogy kiemelten figyelnek rám. Ez azért jó is, hogy magamra tudom vonni a védelem figyelmét. Az első félidőben sok visszatérő buta hibát követtünk el, a bizonytalan támadással pedig a masszív védelmünket is el tudjuk bizonytalanítani, ami nem jó. Örülök, hogy össze tudtunk állni a második félidőre, az elején még fej-fej mellett haladtunk, mert remekül játszott a Budakalász, de a végén közé tudtuk tenni a különbséget.

Horváth Attila

Jó mérkőzést játszottunk, gratulálok mindkét csapatnak. Úgy gondolom, hogy egy félidőnyi előnyt senkinek sem adhatunk, fegyelmezetlenek voltunk védekezésben, nem úgy hajtottuk végre a dolgokat, ahogy megbeszéltük. A támadás működött, könnyű gólokat lőttünk, de az előbb említettek miatt szoros volt az első játékrész és a második eleje is. Utána viszont összeállt a védekezés, így a kapusteljesítmény is jobb lett, ebből pedig adódott a végül kialakult különbség. Köszönjük szurkolóinknak a biztatást!