Az utolsó másodpercekben lőtt Noni hatalmas gólt – Lukács Vica hibátlanul használta ki helyzeteit, hét lövésből hétszer talált be.

Női kézilabda, Európa-bajnokság, középdöntő, 2-es csoport, 2. forduló
Magyarország 26–25 (12–10) Németország
Fradista gólok: Lukács 7, Háfra 5, Kovacsics 3, Schatzl 3

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ, NSO
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Háfra Noémi

Nehéz még most is elhinni, eksztázisban vagyok, nagyon örülök, hogy győztünk. Jól kezdtünk, utána többet hibáztam, végig szoros volt a találkozó, kemény tempót diktált a német csapat is, de a lényeg a két pont. Beszéltük, hogy mindenképpen lövéssel fejezzük be az akciót, hogy már ne tudjanak nagyon ránk rohanni a németek. Azt nem gondoltam volna, hogy be is lőjük. Rögtön eszembe jutott az előző idény utolsó bajnokija a Vác ellen, akkor is én vállaltam el az utolsó lövést. Mindig, mindenből tanul az ember és akkor, a váci meccsen vissza akartam húzni a labdát, most viszont egyenest lőttem a kapusnak és be is ment. A kapusok is gondolkoznak, elemeznek és nekik is eszükbe juthat, hogy stresszhelyzetben biztosan azt lövöm, amit szoktam. Muszáj változtatni, mert csak akkor lehetünk jó játékosok és ezekből a helyzetekből kell még sokat tanulnom nekem is.

Kovacsics Anikó

Le a kalappal Háfra Noémi előtt, a korábbi hibája ellenére olyan lendülettel érkezett, hogy ebből is látszik, már most milyen játékos, és még milyen lehet belőle a későbbiekben. Azt láttam a csapaton, hogy mindenki levonta magában a tanulságokat, de nem volt annyira szíven ütő a norvégok elleni vereség, azon a napon valószínűleg bárkit legyőztek volna. Nekünk ezt a meccset kellett megnyernünk, és most úgy kell odamenni a románok ellen, hogy ott is megvan az esélyünk.

Lukács Viktória

Nagyon boldog vagyok, fantasztikus meccset játszottunk. Lehet építkezni abból, hogy a végén visszajöttünk és megfordítottuk a meccset. Örülök, hogy végig küzdöttünk, nem adtuk fel, és amikor ők vezettek, akkor is mentünk előre, és tettük a dolgunkat. A norvégok nagyon lezárták a szélső játékunkat, akkor sok maradt bennem. Ma éreztem, hogy jó állapotban vagyok, tudok indulni és segíteni a csapatnak. Szerencsére ez jól is jött ki.

Schatzl Nadine

Az elején önbizalmat adott, hogy öt-egyre el tudtunk menni, aztán a németek sem hagyták magukat, és az időkérésük után felzárkóztak. Jól jött, hogy a második félidőt góllal nyitottuk, utána aztán hol ők vezettek, hol mi, hol döntetlen volt az eredmény. Amikor kellett, képesek voltunk türelmesen játszani, azt nyújtani, amire képesek vagyunk.

Kim Rasmussen

Ezért vagyunk itt, hogy ilyen körülmények között, ilyen fáradtan is harcoljunk és győzni tudjunk. Nagyon büszke vagyok, és örülök, hogy mi lőttük az utolsó, a győztes gólt. Mindenki mindent kiadott magából, így elégedett is lehetek. Megmutatták a lányok, hogy van szívük, hogy talpra tudunk állni és csapatként erősek vagyunk. Ma szerencsések és jók is voltunk. Az elején jól működött a védekezés, de a németek nagy küzdők, végül jól jöttünk ki a végjátékból.