Clubunk klasszis birkózója mestere, Sike András segítője lesz a válogatottnál.

A kötöttfogású szövetségi kapitány, Sike András bejelentette, hogy másodedzője, Repka Attila sok irányú elfoglaltságai miatt nem kíván tovább maradni ezen a poszton, amit az elnökség tudomásul vett. A Sikéhez hasonlóan olimpiai bajnok Repka vélhetően a kadet válogatott mellett folytatja majd a munkát.

A felnőtteknél az olimpiai és vb-3., Eb-2., nemrég visszavonult Módos Péter, valamint a kétszeres világ- és Európa-bajnok, most Budapesten is győztes Bácsi Péter lesz Sike új segítője, utóbbi még nem fejezi még be pályafutását, de már elkezd edzősködni a csapat mellett.

Repka Attila jelezte, úgy alakult az élete, hogy a továbbiakban nem tud annyit vállalni, mint az elmúlt időszakban, így Sike Bandinak keresnie kellett valakit, aki segíteni tud neki. Ekkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha úgymond „játékos-edzőként” folytatnám. Ez ideális helyzet, mert egyébként is ott vagyok az edzőtáborokban, és szépen lassan egyébként is szerezném az edzősködés felé elvinni a hangsúlyt, ez pedig nagyon jó lehetőség a tapasztalatszerzésre. Így a továbbiakban ott leszek én is a válogatott mellett” – nyilatkozta a kialakult helyzetről klasszis birkózónk.

Számolok az edzősködéssel, de akárhogy is alakul az aktív pályafutásom utáni életem, amit most átélhetek, az hasznos tapasztalat lesz. Egészen más élmény megélni, milyen a szőnyeg másik oldalán állva ez a sportág. Versenyzőként néha könnyűnek tűnhet az edző munkája, pedig ez természetesen egyáltalán nincs így” – jegyezte meg a folytatással kapcsolatban Bácsi Péter.

A közös munka a megbeszéltek szerint januártól indul el, így az első kihívás, amelyben már versenyzőnk keze munkája is benne lehet edzőként, a jövő évi Európa-bajnokság lehet.

Fradi.hu, MBSZ