A női kézilabda válogatott legjobbjának Bíró Blankát választották.

Női kézilabda, Európa-bajnokság, C-csoport, 2. forduló
Horvátország 18-24 (9-13) Magyarország
Fradista gólok: Háfra 5, Schatzl 5, Kovacsics 4, Lukács 2

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ, NSO
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Bíró Blanka

Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, küzdöttünk, fókuszáltak voltunk, betartottuk a taktikai utasításokat, végül magabiztos sikert arattunk, nagyon örülünk ennek és a továbbjutásnak is.

Kovacsics Anikó

Úgy készültünk, ha nem nyerjük meg ezt a meccset, nincs is miről beszélnünk. A hibák ellenére végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést. Volt pár könnyű gólunk, amivel egyszerűbbé tettük a helyzetünket. Az öt egyes védekezéssel akadt gondunk, mert sokat cipeltük a labdát, ahelyett hogy passzoltunk volna. Az eredmény ugyan azt mutatja, hogy biztos győzelmet arattunk, de a pályán nagyon megszenvedtünk érte. Kaptunk is nagyokat, szerintem néha túlságosan is bután védekeztek.

Schatzl Nadine

Nagyon örülök, hogy így sikerült. Eléggé kiszolgáltatott a szélső poszt, azzal igyekszem meghálálni a labdákat, hogy minden helyzetemet belövöm. Úgy álltunk hozzá ehhez a meccshez, hogy mindenképpen nyerni szeretnénk. A védekezést és a kapusteljesítményt dicsérni lehet, hiszen csak tizennyolc gólt kaptunk. Nyilván voltak hibák, de azokat kivideózzuk a spanyol meccs előtt. Önbizalommal kell nekiállnunk a szerdai meccsnek.

Kim Rasmussen

Boldogok vagyunk, hiszen elértük az elsődleges célt, továbbjutottunk a középdöntőbe. Nem voltam teljesen elégedett a játékkal, nehéz, harcos meccs volt, erre számítottunk, és arra is, hogy az 5-1-es horvát védekezés nehéz pillanatokat hoz. Jól kezdtünk, és végül nem kellett izgulnunk, készülünk, megyünk tovább.

Nerea Pena két gólt szerzett a spanyol válogatott meccsén, drámai végjátékban kaptak ki 28–27-re Hollandiától.