A válogatottban és a Fradiban is jól teljesített csapatkapitányunk.

A csapatnak és neked is jól megy a játék. Mi a sikerek titka?

Sokat dolgozunk, mindenki belerakja a munkát, és szépen lassan vesszük ki belőle az eredményt, ennyi a titok. Örülök, hogy most nekem kijött a lépés. Eddig is megvoltak a helyzeteim, de nem nagyon mentek be, az utolsó pár meccsen viszont már szerencsére sikerült betalálnom. Jót tett, hogy a válogatottban játszhattam, gyorsabb volt az iram, ezt tudtam kamatoztatni a ligában is.

A nyáron 16 új játékos érkezett. Hogy tudtatok ilyen gyorsan összekovácsolódni?

Nagy titok nincs, szeretünk egymás társaságában lenni. A csapat magja ismerte egymást, vagy már játszottunk együtt korábban, így hiába érkezett sok új ember nyáron, nem minden arc volt ismeretlen. A fiataloknak kellett idő, amíg felvették a bajnokság tempóját és színvonalát. Jó úton haladunk, de nem bízzuk el magunkat, csak arra koncentrálunk, hogy az adott pillanatban a maximumot adjuk ki, legyen az meccs vagy edzés.

Mennyit változott a bajnokság az előző évekhez képest?

Nem hiszem, hogy sokat változott volna. Elment két nagyon jó csapat, de olyan nagy változást nem érzek. Persze a Vasas és a Hokiklub nincs a MAC és a DVTK szintjén, de a fiatalokkal indulnak, ami dicséretes, és örülünk, hogy a tehetséges magyarok megkapják a lehetőséget és nem kallódnak el.

Sorozatban 19 meccset nyert meg a csapat. Mennyi nyomás van rajtatok, hogy mindig a következőt is meg kell nyernetek?

Nincs rajtunk nyomás. Jó dolog, hogy ilyen célokért küzdünk a bajnokság közben. Nem számolgatunk, csak a következő ellenfélre koncentrálunk. Ez most pénteken a Dunaújváros lesz, és nem lehet más az elvárás hazai pályán, csak a győzelem. A Csíkszereda felzárkózott mögénk egy ponttal, így fontos lesz ez a találkozó.

MJSZ