A hétvégi BL-forduló után kérdezték beállónkat, a csoportkörben csapatunk legjobb góllövőjét, Háfra Noémit, valamint Elek Gábort.

Danick Snelder

Szombaton térhettem volna vissza, pénteken reggel azonban már fájdalmaim voltak, és amikor délután megpróbáltam felhúzni a nadrágom, végem volt. Pedig nagyon akartam játszani, segíteni a csapatnak, és borzasztóan sajnálom, hogy így alakult.

Háfra Noémi

Nagyon akartuk a sikert. De nem védekeztünk jól, sokszor elváltottuk magunkat, egyedül hagytuk a beállót… Mi sem segítettünk a kapusainknak, ők se nekünk, és ez aztán kihatott a támadójátékra is: nem tudtunk gyorsan rárohanni a norvégokra. Kár érte, de nem jött ki a lépés – tízen-tizenketten játszottuk végig az őszt, és a legfontosabb meccseket így is meg tudtuk nyerni, de még egy bravúr nagyon kellett volna a végére.

Elek Gábor

Amiatt vagyok csalódott, hogy a középdöntőben a negyedik hely tűnik elérhetőnek. Pedig nem tehetek szemrehányást a csapatomnak: mindenki megtett minden tőle telhetőt, de az, hogy nagyon akartuk a győzelmet, önmagában nem volt elég. Annyira fáradt, kizsigerelt már mindenki, hogy nem sikerült ismét erőt, hitet meríteni sehonnan, de azt kell mondjam, ez a körülményeink, az őszünk ismeretében nem csoda. A szezont a Snelder, Malovics belső védőpárral kezdtük el, de az utóbbi egy hónapban már egyikükre sem számíthattam, és bár a helyettük játszók mindent beleadtak, azért megéreztük a hiányukat. De nem várhatom el a lányoktól, hogy minden héten felülmúlják önmagukat. Fantasztikus szellemű társaság ez, tűzbe mennének egymásért, és az ősz legfontosabb meccsein nyújtották a legjobbat: a BL-ben a Bietigheim elleni idegenbeli találkozóra, amely tulajdonképpen a továbbjutásunkról döntött, úgy tették oda magukat, hogy Danick Sneldert előtte veszítettük el, és ez meg is törhette volna a csapatot, a hazai bajnokságban pedig másfél hete a Siófok elleni idegenbeli mérkőzés volt kulcsfontosságú az első helyek szempontjából, és ott is kitették a szívüket a pályára. Mostanra viszont teljesen kimerítették minden tartalékukat, ami így, hogy ilyen kevesen játszották végig az őszt, egyáltalán nem meglepő. Újabb csodára már nem maradt erőnk.

NSO