Csodálatos csapatunk Siófokot is bevette.

Női kézilabda, NBI, 8. forduló
Siófok KC 28-31 (16-17) Ferencváros
Gólok: Schatzl 9, Háfra 5, Klivinyi 4, Kovacsics 4, Mészáros 4, Pena 3, Faluvégi 1, Lukács 1

Bővebb beszámoló: Fradi.hu

A sorsolás szeszélyeinek hála nagyon kemény sorozatban vannak lányaink, amelyet a sérülések is nehezítenek. Siófokon nagyon készültek a mai bajnokira, a hazaiak a Kisvárda elleni idegenbeli NBI-es meccsel, míg mi a Bietigheim elleni Bajnokok Ligája találkozóval “hangolódtunk”. Nehéz megemészteni, ami a Balaton partján történik egy magyar bajnokságban induló magyar csapat keretében mindössze két magyar játékos szerepelt – itt nem számoljuk a honosított tunéziai beállót. De ez legyen az SKC problémája.

Nagyon komoly iramban indult a találkozó, ahhoz, hogy ebből mi jöjjünk ki jobban, kellett Kovacsics Anikó és Mészáros Rea remek játéka támadásban, valamint az, hogy Jezic sokat hibázzon beállóban. Aztán csatlakozott hozzájuk Schatzl Nadine és Klivinyi Kinga is. Csak az első játékrész felénél tudták egy rövid ideig átvenni a vezetést Penezicék, kihasználva azt, hogy emberhátrányban játszottunk, ám gyorsan sikerült visszaszereznünk az előnyünket.

A szünet után Elek Gábor Szemerey Zsófit küldte be a kapuba, aki egyből védéssel hálálta ezt meg, támadásban pedig Háfra Noémi vette kézbe az irányítást: három perc alatt háromszor vette be Dedu kapuját, Schatzl pedig továbbra is hibátlanul lőtt, volt, hogy lehetetlen szögből is sikerült túljárnia a román válogatott kapusának eszén – az első (és egyben utolsó) rontása szélsőnknek tíz perccel a meccs vége előtt történt, ekkor már kilenc gólnál járt. Mivel hátul nem jöttek a védések, újra érkezett Bíró, aki kulcspillanatokban mutatott be bravúrokat, ezekből pedig sikerült négygólos előnyt kialakítanunk, ami döntőnek bizonyult. Hiába váltott egy nagyon hatékony nyitott védekezésre a Siófok, szerzett ezekből labdákat és gyors gólokat, a győzelmünket már nem tudták megakadályozni!

Nagyon fontos bajnoki pontokat és újabb pozitív élményeket szereztek tehát a lányok, amely jól jöhet a hétvégi, Bukarest elleni Bajnokok Ligája találkozó előtt!

Elek Gábor

A második félidő második felét meg tudtuk nyerni, ami nagy szó, mert kevés bevethető emberünk van és kezd fáradni a csapat. A Siófok iszonyatos tempót diktált, ezt tudtuk előre, mégsem lehet felkészülni rá előzetesen. A vége inkább már a szívről, az akaratról, a mentalitásról, a csapategységről szólt és ebben ellenfelünk fölé tudtunk nőni és végül jobban rá tudtuk erőltetni az akaratunkat, mert mi lassítottuk a hazaiak gyors játékát.

Schatzl Nadine

Tudtuk, hogy nehéz találkozó lesz, a Siófoknak több ideje lesz felkészülni erre a mindkét félnek nagyon fontos mérkőzésre. Nagyon örülök neki, hogy mi szereztük meg a két pontot. A mi csapatunk volt a fáradtabb, de amikor kellett, türelemmel tudtunk játszani és kihasználni ellenfelünk gyengeségeit és értékesíteni az ebből adódó helyzeteket.