A csatárok remek formájának örül, Csernik Kornélt pedig egy kiválóan védekező jobbhátvédnek tartja a Fradi mestere.

– Négygólos győzelmet arattunk, elégedett a látottakkal?
– A legfontosabb az volt, hogy nyerjünk, és senki se sérüljön meg, mind a két kívánságom valóra vált, így azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy igen, elégedett vagyok. Továbbjutottunk, de nincs idő a pihenésre, rögtön el kell kezdenünk a felkészülést a szombati, MTK elleni mérkőzésre.

– Több játékos is más poszton kapott lehetőséget, mint ahol máskor futballozni szokott, Fernando Gorriarant, Matías Rodriguezt, Csernik Kornélt és Csonka Andrást is más szerepkörben próbálta ki. Hogy tetszett az ő játékuk?
– Mindenkinek az az elsődleges feladata, hogy a csapat játékát segítse, akkor is, ha éppen más poszton kell megtennie, mint amihez szokott. Sokszor nem lehet egyértelműen megmondani, hogy valaki a neki legmegfelelőbb pozícióban futballozik-e. Számomra Csernik Kornél például egyértelműen jobbhátvéd, mert védekezésben kiválóan megtalálja a helyét, de a támadásokat is jól tudja segíteni. A többiekkel kapcsolatban pedig úgy látom, hogy jól megállták a helyüket ott, ahol játszaniuk kellett, a csapat érdekeit helyezték előtérbe.

– Örömteli, hogy kiváló formában vannak a csatáraink, Davide Lanzafame, Böde Dániel és most már Kjartan Finnbogason is eredményes tudott lenni az előző meccseken.
– Ezért fontos, hogy ne csak arról a tizenegy játékosról szóljon a csapat, akik éppen pályán vannak, hanem legyenek legalább húszan, akik bármikor hozzá tudnak tenni a játékunkhoz. Ebben az esetben mindegy, hogy melyik sorozatról, a bajnokságról vagy a kupáról beszélünk, a lényeg, hogy a pályán nyújtott teljesítményükkel a lehető legjobban segítsék a csapatot. Örülök neki, hogy eredményesek tudtak lenni, és hogy ilyen jó formában vannak.

– Kellemes teher, hogy választani kell közülük, melyikük játsszon?
– Természetesen igen! Megérdemelték, hogy gólt, gólokat szereztek, nagyon bízom benne, hogy kitart ez a formájuk a következő mérkőzésekre. A karrierem során azt tapasztaltam, hogy jót tesz a labdarúgóinknak a konkurencia, mert így még jobban akarnak teljesíteni, hogy kellő játéklehetőséget kapjanak.

– Nem kell sokat várniuk az újabb pályára lépésre, hiszen három nap múlva újra pályára lépünk. Most már csak az MTK van a célkeresztben?
– Most az a legfontosabb, hogy a játékosok addig megkapják a megfelelő mennyiségű pihenést. A következő napokban a taktikán lesz a hangsúly, hiszen nemcsak egy kemény mérkőzést, hanem egy hosszú túrát is ki kell pihenniük, de mivel profi labdarúgókról beszélünk, nem hiszem, hogy ez problémát okoz majd nekik.

– Egymás után kétszer is négy gólt szereztünk, az MTK ellen is erre számíthatunk?
– Nem szabad már az előző mérkőzésekkel foglalkoznunk, teljesen más találkozóra számítok szombaton. Ellenfelünk a harmadik helyen áll a tabellán, nem véletlen került oda, ezért maximálisan tisztelnünk kell őket. Az elsődleges feladatunk az, hogy jól futballozzunk, ezért dolgozunk napról napra, és természetesen nagyon boldog vagyok, ha ez eredményességgel és gólokkal párosul.

(fradi.hu)