Clubunk két birkózója remekül teljesített a budapesti világbajnokságon: Bácsi Péter aranyérmet szerzett, míg Váncza István a vigaszágon maradt alul. Szép volt, fiúk!

Férfi birkózás, kötöttfogású világbajnokság, Budapest

Bácsi Péter, 82 kg-os súlycsoport

Szinte el sem hiszem, hogy még egyszer megadatik az életben egy ilyen élmény. Hazai közönség előtt egyszerűen mámorító volt győzni. És ami még nagyobb dolog, hogy a családom, kisfiam is itt ült az aréna lelátóján, szurkoltak nekem… Óriási! Most meg kell emésztenem az egészet, de az biztos, hogy nem lesz nehéz…” – idézte Petit a birkózó szövetség weboldala.

Döntő: Bácsi Péter 4-3 Emrah Kus (török)

Elődöntő: Bácsi Péter 12-4 Azimat Aziszbekov (kirgiz)

Negyeddöntő: Bácsi Péter 2-1 Makszat Jerezsepov (kazah) 2-1

Nyolcaddöntő: Bácsi Péter 2-1 Viktar Szaszunovszki (fehérorosz)

Selejtező: Bácsi Péter 2-1 Michael Wagner (osztrák)

Váncza István, 63 kg-os súlycsoport

Sajnos gyorsan leküldött a török… Átbeszéltük a mérkőzés előtt, hogy milyen fogásokat alkalmaz, amelyekből az egyiket sikerült kivédenem, de a fejlefogásnál elrontottam, nem a megbeszélt taktikát csináltam, azaz nem álltam fel egyből, ahogy odanyúlt. Ennek lett az eredménye, hogy háromszor is megcsinálta az akciót. Nagyon tetszett a világbajnokság egész miliője. A szurkolás, a nézők. Nagyon jólesett, amikor a bevonulásnál a közönség éltetett, elképesztő élmény volt azt érezni, hogy ilyen sokan a hátam mögött állnak. Ugyanakkor remélem, most egy hosszabb pihenő jön, hiszen a junior világbajnokság és Európa-bajnokság, illetve a felnőtt vb után rám fér. Nagyon megterhelő időszak volt, ki kell pihennem magamat, mert nem lehet újból munkába állni, az a szervezetnek sem jó. Ha visszajöttem, akkor kezdődhet az alapozás a felnőttekkel és januárban majd meglátjuk, hogy váltok-e súlycsoportot vagy nem.” – mondta fiatal birkózónk a Fradi.hu-nak.

Vigaszág: Rahman Bilici (török) 9-0 Váncza István

Negyeddöntő: Sztepan Marjanjan (orosz) 8-0 Váncza István

Nyolcaddöntő: Váncza István 10-4 Mihai Mihut (román)

Selejtező: Váncza István 9-2 (tus) Fouad Fajari (marokkói)