Noni a családi hagyományt követte, amikor a kézilabdát választotta.

Művészettől a kézilabdáig: festőnek készült a 20 éves átlövő, Háfra Noémi családját követte a kézipályára.

Ha a jú­liusi, debreceni junior női kézilabda vb-n rendeznek egy szépségversenyt, a fradista Háfra Noémi esélyes lett volna az első helyre, míg a pályán meg is szerezte csapattársaival az aranyérmet. Többek között sistergős lövéseinek és rendre góllal végződő megugrásainak köszönhetően.

Pedig az októberben 20. születésnapját ünneplő szőke átlövőről sokáig azt hitték, festő lesz majd belőle, mert gyerekkorában ügyesen bánt az ecsettel.

Édesanyám és a bátyám kézilabdázott, így én is ezt a sportágat választottam – mondta a Maglódon élő Noémi, aki azt is elárulta, a debreceni vb-n tartott attól, hogy a románok ellen kicsúszik a kezükből az aranyérem. Még szerencse, hogy Vlagyimir Golovin kapitány 14-17-es félidei állásnál lelket vert beléjük, és végül nyertek 31-26-ra.

Ezek után viszont az sem lenne meglepő, ha Kim Rasmussen, a felnőttek kapitánya számolna vele a novemberi franciaországi Eb-n.

Ha hív, megyek. Úgy érzem, a ta­valyi felnőttvilágversenyen jól ment a já­ték, s min­dennap azért dolgozom, hogyha lehetőségem lesz, a következőn is segítsem a csapatot. Nagy megtiszteltetés lenne számomra.

Távlati céljának pedig a 2020-as tokiói olimpiai részvételt jelölte meg.

Bors