Puskás Csaba helyett Brinszky Adrián irányítja már Magyar Kupa ellenfelünket.

Szombaton tétmérkőzésre érkezik Szegedre a Ferencváros. Sajnos ritkán játszhat a megyében éles mérkőzést hazánk legrangosabb csapata, az SZVSE-stadionban azonban a Magyar Kupa hetedik fordulójába, a legjobb 64 közé jutás a tét. Érződik a felfokozott hangulat: a jegyeket tegnap nagyrészt eladták, 1000 állóhely van még, így legalább 2700 néző láthatja Böde Dánielék vendégjátékát.

Igazi szegedi futballünnepre készülnek a Vasutasok, a találkozó előtt köszöntik majd az ötven éve az FTC-t legyőző csapatot. A Tisza-parti labdarúgás egyik emlékezetes napja lehet a szombati, átérzik ezt a szegedi klubok is. Nemcsak a felnőtt-, hanem az utánpótlás-labdarúgás számára is fontos esemény a Fradi szegedi mérkőzése. A tervek szerint így minden csapatot képviselhet egy-egy gyermek a bevonulás során. A kicsiknek nem mindennapi élményt jelenthet, hogy élőben láthatják a kedvenceket, és igazi családi programnak is megfelelhet a 15 órakor kezdődő mérkőzés.

Sahin-Tóth Dezső

Sajnálatos módon Fülöp Tibor súlyosan megsérült az FK Szeged elleni összecsapáson, és az ő szerepkörét a jelenlegi keretből Puskás Csaba tudja a leghatékonyabban betölteni. Egyszerre viszont nem könnyű edzőként és játékosként irányítani a csapatot, ezért úgy döntöttünk, hogy kinevezünk egy olyan szakembert a gárda élére, aki teljes koncentrációval tudja ellátni edzői teendőit.

Brinszky Adrián

Korosztályos szinten már régóta az egyesületnél dolgozom, de az évek során ott motoszkált bennem, hogy előbb vagy utóbb szeretnék ismét felnőtt csapatot irányítani, és ez most összejött. Egy amatőr csapat életében nehéz egy csapásra profilt váltani. Az edzéseken próbáltuk levenni a terhet a srácok válláról, kifejezetten külön a Ferencvárosból csak szerdától készültünk. Megpróbáljuk összeszedni magunkat és a lehetőségeinkhez mérten normálisan szerepelni. Bízom benne, hogy pozitívan tudjuk majd felhasználni ezt a nem hétköznapi lehetőséget, de természetesen a realitás talaján maradva várjuk az összecsapást. Remélem, hogy sok néző kilátogat majd és buzdít bennünket a lelátókról. Úgy gondolom, hogy egy ilyen mérkőzés meghatározó élmény lehet mind a szurkolók, mind a játékosok számára. Szeretnénk minél tovább partiban maradni a Ferencvárossal. Bízom benne, hogy a csapatom a lehetőségeinkhez képest kihozza majd magából a maximumot. A keretben alig akad olyan játékos, aki játszott már hasonló minőségű és hőfokú találkozón, ezért kérdés, hogy mennyien tudnak majd a versenyszellemben helytállni.

DélMagyar, SzegedMa