Sike András szerint eddig jól alakult a birkózók felkészülése.

A hazai közönség támogatásában bíznak a világbajnokságra készülő magyar kötöttfogású birkózók, októberben ugyanis Budapest ad otthont a birkózók vb-jének.

Legjobb kötöttfogású birkózóink folyamatos edzőtáborozással készülnek az októberi, budapesti világbajnokságra. Sike András szövetségi kapitány szerint a felkészülés eddig jól alakult számukra, és bízik a sérülésmentes folytatásban.

Amit elterveztünk a felkészülésben, azt eddig 90-95%-ban tudtuk teljesíteni. Voltunk Németországban egy hetes edzőtáborban, most megyünk Fehéroroszországba, ahol nagyon remélem, hogy a sérülések elkerülnek bennünket, és mindenki 100%-os állapotban lesz a világbajnokságra” – nyilatkozta az Echo Tv-nek Sike András, a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitánya.

Bácsi Péter élete első hazai rendezésű világbajnokságára készül, amely plusz motiváció a számára.

Rutinos vagyok, de abban még nincs rutinom sajnos, hogy hazai pályán milyen versenyezni, mert eddig mindig kimaradt az életemből a hazai világbajnokság. Hol azért, mert még nem voltam elég jó, hol azért, mert egy sérülés jött közbe, úgyhogy majd meglátjuk, hogy ez mennyit jelent. Én azt gondolom, hogy ez mindenképp egy plusz fór nekünk” – mondta a világbajnok birkózó.

A birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik Budapesten, a Papp László Sportarénában.