Ukrán támadónk a Mezőkövesd és a Videoton elleni meccsről is beszélt.

– Hat forduló után három gólnál jársz. Van kitűzött egyéni célod az idényre?
– Nincs. A futball csapatjáték, az esetleges egyéni célok megvalósítása mit sem ér, ha a csapat nem nyer. Gólt szerezni, gólpasszt adni sem tudnék a társak nélkül, minden eredmény közös érdem.

– A Mezőkövesd ellen a második félidőben szintén minden veszélyes akcióban benne voltál. Mi változott a szünetben, amitől több lehetőséget tudtál teremteni?
– Az egész csapat nem játszott jól az első félidőben. Az edző a szünetben rendbe tett minket, rávilágított a hibáinkra. Ez segített, hogy a második félidőben jobb teljesítményt nyújtsunk, és végül sikerült is megszerezni a győztes találatot a hajrában.

– A transfermarkt.de oldal szerint te vagy a legértékesebb játékos az NB I-ben. Mit jelent ez számodra?
– Nem figyelem az oldalt, és nem is tulajdonítok ennek nagy jelentőséget. Az eredményeket a pályán kell elérni, nem az internetes oldalakon. Az a lényeg, hogy a csapat eredményes legyen.

– Az eddigi tapasztalataid alapján milyen a magyar bajnokság színvonala az ukrán pontvadászathoz viszonyítva?
– Szoros a bajnokság, kemény meccseink voltak. Úgy látom, hogy a magyar csapatok jól védekeznek, és több együttes a gyors kontrákra épít. A védők fizikális futballt játszanak, minden egyes ellenfelemmel alaposan meg kellett eddig küzdeni a pályán.

– A jelenlegi csapatból te csatlakoztál utoljára a kerethez. Hamar elfogadtak a társak?
– Abszolút, az első perctől kezdve nagyon barátságos volt mindenki. Azt tudtam, hogy erős, jó infrastruktúrával rendelkező klubhoz érkezem, de azt nem is vártam, hogy ennyire jól érzem magam itt. Nagyszerű közösségbe érkeztem, ez pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a játék is jól megy.

– Magyarországról milyenek az első benyomásaid, hogy tetszik a helyi konyha?
– Az itteni ételekről sokat nem tudok mondani, a feleségem főztjét eszem. Budapest nagyon szép város, nem véletlen, hogy rengeteg turista keresi fel. Talán ősszel kicsit kevesebben lesznek, és akkor még többet sétálunk majd, még jobban felfedezzük a várost.

– A következő fordulóban nagy rangadót vívunk. Mennyire készültök másképp a Vidi ellen, mint más meccsekre?
– Erős csapat a Vidi, nagyszerűen szerepeltek a BL-selejtezőben, egyértelmű, hogy tisztelnünk kell őket. De ettől még ellenük is ugyanúgy a győzelem a cél. A felkészülés szempontjából sincs különbség. Motiváltak vagyunk, meccsről meccsre bizonyítani akarunk. Kézben akarjuk tartani a meccset, és örömet szerezni a szurkolóinknak.

Fradi.hu