Gergő elmondta, hogy a Fradiba igazolásának elsődleges szempontja a családja volt, de nem levezetni jött ide.

Nagyot szólt a hazaigazolása az Erste Ligába, a Ferencvároshoz – de hogy jött a képbe egyáltalán a Fradi?
A budapesti VB után ismét lett volna lehetőségem külföldre szerződni, de most más volt az elsődleges szempont: a család. A párom is Budapesten dolgozik, a pici gyermekem is itt jár majd bölcsődébe – egyszóval itt most nem az én karrierem volt a döntő faktor. De félreértés ne essék, ettől még egyáltalán nem levezetni érkeztem a Ferencvároshoz.

Mégis, nem érzi visszalépésnek a váltást? Elvégre a legutóbbi szezonban még az NHL előszobájában, az AHL-ben is majdnem jégre lépett, végül önhibáján kívül, adminisztrációs hiba miatt nem jutott lehetőséghez a Chicago Wolvesnál – nem megbántva senkit, az Erste Liga azért nem ez a szint…
Tény, de mint mondtam, itt most nem csak rólam volt szó. Eleget nélkülözött és hiányolt engem a családom, már eddig is rengeteg áldozatot hozott értem, tehát azt mondhatom, ebben a szituációban nem a szakmai szempont volt az elsődleges, hanem az, hogy itt legyek Pesten. A ferencvárosi vezetőség pedig végig nagyon korrekt volt, és az új edzővel, Fodor Szabolccsal is sokat beszélgettem, azt éreztem, nagyon szeretnének szerződtetni, és ez mindig sokat nyom a latban. Plusz az sem mellékes, hogy nagyon régóta Fradi-szurkoló vagyok.

Beszéljünk akkor a célokról: nagyon erős csapat épül a Ferencvárosnál, gondolom, nem is lehet más a cél, mint a bajnoki cím.
Én azért az ilyen kijelentésekkel óvatosan bánnék. Az biztos, hogy a Fradiban most a jégkorong szakosztálynál is új időszámítás kezdődik, az eddiginél jóval profibb szemlélettel, illetve Fodor Szabolcs személye is sok változást hoz magával az öltözőben és azon kívül egyaránt. Viszont ne feledjük, nagyon sok a csapatban a fiatal srác, tehát az első új szezonban az ilyen konkrét célok kitűzése helyett inkább az a fő feladat, hogy lerakjunk egy stabil alapot. A rájátszásba be kell jutni, ez nem kérdés, ott meg úgyis a pillanatnyi forma dönt mindenről, meglátjuk, mi lesz. Én mindenesetre nagyon szeretném, hogy megnyerjük a bajnokságot, szerintem egy sportoló nem is állhat hozzá máshogy.

Körvonalazódik már, milyen edző Fodor Szabolcs, akinek ez lesz az első felnőttcsapata?
Én azt tudom, milyen ember, és milyen volt játékosként, hiszen játszottam vele többször, anno Miskolcon még sortársak is voltunk. Ez most neki is új közeg és kihívás lesz, de azt előrebocsáthatom: a habitusából kiindulva harapós brigád leszünk!

NS nyomán.