Gergő büszke a csapatra.

– Érzelmileg felkavaró volt a tegnapi mérkőzés. Hogy élted meg a vezető gólunkat, majd a Maccabi egyenlítő találatát?
– Nagyon örültem, amikor Spirovski megszerezte a vezetést, hiszen addig a pillanatig, illetve utána is nagyon keményen dolgoztunk. A szurkolóink is komoly támogatást jelentettek. Ezért hálával tartozunk, mert kitettek magukért, és ez nagy pluszt adott. Miután vezettünk, próbált gólt szerezni az ellenfél, 1-1 veszélyes helyzetük volt. A hosszabbításban jött egy sokk egy megpattanó lövéssel, de ilyen a futball. Büszke vagyok a csapatra, mert amit elterveztünk taktikailag, azt sikerült megvalósítanunk. Támadásban lehettünk volna veszélyesebbek, de védekezésben kompaktak voltunk. Szerencsés volt a góljuk, tény, hogy a mienk is megpattant, de sokat tettünk azért, hogy győzhessünk.

– A mérkőzés utolsó perceiben volt egy hatalmas mentésed, mikor szinte az üres kapu elöl fejelted ki a labdát. Hogy emlékszel vissza erre?
– Volt egy lövés, amit ki kellett fejelnem. Lehet, hogy mellément volna, vagy kapufa lett volna, de nem mertem kockáztatni, hogy elengedem. Ez volt a legjobb döntés, mert tudtam, hogy a szögleteket begyakoroltuk, és le tudjuk védekezni. Szóval ez így jól alakult.

– Az izraelieken néha azt lehetett érezni, hogy nem tudják azt játszani ellenünk, amit elterveztek. Ezt te is így gondoltad belülről?
– Sokkal jobb játékra számítottam tőlük. Néztünk róluk videókat, akkor sokkal kombinatívabbak, támadásban is veszélyesebbek voltak. Most nem éreztem ezt rajtuk. Én végig azt gondoltam, hogy ez meg kell, hogy legyen, de aztán jött az a megpattanó lövés. Nem éreztem, hogy a háló nyomná a hátunkat. Taktikusan játszottunk, mindenki irányított, mintha mind vezérek lettünk volna. Folyamatosan beszéltünk, segítettük egymást. Azt sem szabad elfelejteni, hogy új játékosok jöttek, nehéz őket beépíteni, de a kommunikáció jól működött.

– Mi az, amit a jövő heti mérkőzésre át kell vinnünk az első találkozóról?
– Van még egy visszavágó, ugyanilyen taktikusan, gólra törően kell játszanunk, hogy tovább tudjunk jutni. Kiélezett mérkőzésre számítok kint. Most jelenleg a pihenésen lesz a hangsúly, és a teljes felkészülésen. Megvolt a harcosság, erre kell építenünk, de nem csak a nemzetközi, hanem a hazai porondon is. A Maccabi az utóbbi két évben Európa Liga-csoportkörös volt, tehát tapasztalt csapat. Át kell vinni a mentalitásunkat az első meccsről, gólokat kell szerezni, hatékonyabban és gördülékenyebben kell venni az akadályokat!

Fradi.hu