Az UEFA Pro-licence diploma átvétele után beszélgettek Krisztiánnal.

– A születésnapodon vehetted át az edzői diplomádat! Nehéz év volt a munka mellett az iskolapadban ülni?
– Nagyon pozitív élményekkel gazdagodtam. Huszonnégyen voltunk, jó csoportban voltam. Többen is aktívak közülük, valamint komoly nemzetközi szinten dolgozó szakemberek is voltak, mint például Lőw Zsolt vagy Szabics Imre. Rengeteget beszéltünk, sokat tanultunk egymástól, volt lehetőség a szakmázásra. Voltunk Lipcsében is, ami nekem nyilván nem volt újdonság, de többen is voltak, akik nem minden nap jutnak el egy Bundesligás csapat öltözőjébe. Olyan apróságokat láthattunk, amik összeadva sokat jelenthetnek. Az egész kurzus nagyon színvonalas volt, boldog vagyok, hogy sikerült megszerezni a diplomámat, büszke vagyok erre.

– Nem volt gond, hogy a Fradi utánpótlásában is dolgoztál a tanulás mellett?
– Egyáltalán nem. A Ferencváros is támogatott a diploma megszerzésében. Nagyon időigényes dolog volt, hiszen szakmai igazgató-helyettesként is dolgoztam, mellette az U19-es csapatot is vittem. Ez a Fradi támogatása nélkül nem működött volna. Nyugodtan tudtam készülni a vizsgákra, szóval nagy köszönet jár azoknak, akik segítettek ebben nekem. A Werder Bremennél is jártam, ott is nagyon segítőkészek voltak velem.

– Milyen új lehetőségek nyílhatnak meg előtted ezzel a képesítéssel?
– Ezzel a diplomával már lehetőségem lesz arra, hogy akár NB I-es csapatot is irányíthassak vezetőedzőként. Így ez a kapu megnyílt előttem.

– Beszéljünk a nagycsapatról is: több változás is történt a keretben, július közepén pedig a közel sem könnyű ellenfélnek ígérkező Maccabi Tel-Aviv ellen kell kiharcolnunk a továbbjutást az Európa Liga selejtezőinek első körében. Milyenek a kilátásaink szerinted?
– Nagyon örülök Lanzafame érkezésének, nagyon jó játékosnak tartom, rengeteget segíthet majd a csapatnak nem csak a játékával, hanem a karakterével, személyiségével is. Ilyenkor bizakodó az ember, de nagyon nehéz időszakunk van. Egy hét pihenőjük volt a srácoknak, változott a keret, kevés idő volt arra, hogy az ember egy kész alakulatot állítson ki. Egy nemzetközi szinten is erős ellenfél ellen fogunk játszani, de reménykedem a továbbjutásban. Nagyon nehéz feladat áll előttünk, fel kell készülni a mérkőzésre. Tudom, hogy Thomas Dollék már elutaztak megnézni az izraelieket és kielemezték őket. Ki kell dolgozni a taktikát, és azt, hogy mit lehet ellenük csinálni. Mindenki izgatottan várja ezt a mérkőzést, szorítok a csapatnak, a szurkolóknak is jól esne egy pozitív kicsengésű nemzetközi találkozó.

Fradi.hu