Az első sporttelepen belüli pályát adták át hazánkban clubunk bázisán.

Galéria: footgolf pálya átadása @ FTC facebook

Újabb sportág a Népligeti Sportközpontban! Szerdán három footgolfpályát avattak játékosaink néhány korábbi ferencvárosi labdarúgóval együtt.

Örülünk az új sportágnak, már az első bemelegítő lövéseknél láttam, hogy igazi közösségépítő ereje van a sportágnak. Fontos kiemelni, hogy a Ferencvárosé az első, sporttelepen belül kiépített footgolfpályarendszer Magyarországon – mondta az átadón a Népligeti Sportközpont létesítményvezető-helyettese, Bánhidy András.

A footgolf a labdarúgás és a golf ötvözete: a labdát lábbal kell a lehető legkevesebb lövésből a lyukba irányítani. A világszerte dinamikusan fejlődő sportág első világbajnoka, Lengyel Béla is a Fradiban versenyez.

Köszönjük a Ferencvárosnak az együttműködést – mondta Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke. – Nagyon fontos a sportágunk népszerűsítése szempontjából, hogy Magyarország legnagyobb sportegyesülete így a footgolf mellé állt, és még több embernek lehetőséget nyújt, hogy kipróbálják ezt a nagyszerű sportágat.

A pályákat mostantól használhatják a Ferencváros nemzetközi szintű versenyzői, de a nyári táborok alatt a gyerekek is kipróbálhatják a Népligetben.

Fradi.hu