Thomas Doll a német Bild újságíróit fogadta Budapesten a héten.

Nagyon, nagyon boldog vagyok itt. Budapesttel nagy szerencsém volt, nagy megtiszteltetés itt dolgozni” – Mosolyog a volt válogatott capuccinóját kevergetve a High Note Skybar teraszán, a Bazilika szomszédságában. Majd a HSV-re gondol és elkomorul.

A kiesés nagyon megütött. Tragédia. Bíztam benne, hogy bennmaradnak. Ez a csodás klub a másodosztályban folytatja a nyártól … katasztrófa.” De Doll hisz a HSV jövőjében. “Nagyszerű döntés volt, hogy újra Bernd Hoffmann lett az elnök. Már bizonyította, hogy tudja vezetni a klubot. Minden amit Bernd csinál, logikus.” Doll elégedett azzal is, hogy Ralf Becker lett az új sportigazgató. “Remek ember, aki jól ismeri a másodosztályt. Ez az út sikeres lehet.

Siker – azt Doll megismerte Budapesten. Mióta átvette a klubot, egyszer bajnok, háromszor kupagyőztes lett. De a hétvége óta hatalmas a csalódottsága. Doll és rég bejáratott asszisztense, Ralf “Katze” Zumdick épp csak lecsúsztak a dobogó legfelső fokáról, a Videoton FC-vel szemben. “Nagyon elkeserít. Nagyon bosszant, sok balszerencse ért minket.

Budapesten rengeteg a dugó, meg-megáll a forgalom. “Sokat bicajozom, ami az egészségemnek sem árt. Nagyon kellemes.” Nincsenek autogrammvadászok és selfieket sem kell csinálnia másokkal. “Csak megállítanak, hogy ‘Mester, mi a helyzet, milyen a csapatunk?’ Mindenkit érdekel a Fradi – ez a beceneve a csapatunknak – hogyan fut ki majd a pályára.

A klub legendái a hatvanas-hetvenes évekből minden nap kilátogatnak az edzőközpontba, amely hamarosan rengeteg pénzből lesz felújítva. “A legendák odajönnek hozzánk, beszélgetünk. Ez szép. Ez a klub belső ereje.

Doll belvárosi lakásától a munkahelye, az új Groupama Aréna alig öt kilométer. “A bizalom nagy felém, de minden év új kihívás.

Tiszta sor. A legjobbak elhagyják a csapatot minden szezon végén. “Minden nyáron új csapatot kell építeni és növelni akarjuk annak minőségét.

Doll kedvenc éttermébe, a TG Italianoba látogatunk. Itt Mecklenburg szülöttjét a főnök szeretettel öleli át. “Tomasol, jó látni!” Doll reagál: “Lothar itt van?” Nem, a német rekordválogatott, aki szintén évek óta a Duna partján él, most nincs a városban.

Doll számára véget is ér a vakáció, jövő héten elkezdődnek az edzések a következő szezonra. “A Fradi százhúsz éves lesz, bajnokok akarunk lenni. Ez a legfőbb célunk.

(Bild)