A belga vonal is él tovább.

Az NSO úgy értesült, hogy a már télen is jelentkező Genk mellett Belgiumból az Anderlecht és a bajnok FC Bruges is szerződtetné Joseph Paintsilt. A három klub között van olyan, amelyik már konkrét ajánlatot is tett is a 20 éves játékosért, aki a Ferencvárosban kölcsönben szerepelve 23 meccsen nyolc gólt és hat gólpasszt jegyzett az NB I-ben ebben az idényben.

A hírek szerint rajtuk kívül a Premier League-beli Southampton is érdeklődött a futballista képviselőinél, de az angliai váltást nehezíti, hogy mivel csak egyszeres válogatott, valószínűleg nem kapna munkavállalási engedélyt a szigetországban. Ezért ha szerződtetnék is, kölcsön kellene adniuk.

Ismerve a Paintsil-ügy előzményeit, nagy kérdés, hogyan áll majd hozzá a Ferencváros a ghánai légiós távozási szándékához. Orosz Pál vezérigazgató ugyanis a télen több interjúban is elmondta, hogy Paintsil szerződtetésére a nyáron lejáró kölcsönmegállapodáson túl opciós joga van a Ferencvárosnak, és már jelezték is, hogy végleg szerződtetnék.

Ezzel szemben Ghánában úgy tudják, hogy a Fradi határidőig nem érvényesítette az opciós jogát, ezért Paintsil kérőinek a Tema Youthszal kell tárgyalniuk.

Kerestük az ügyben a Ferencvárost, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy „az FTC az átigazolással kapcsolatos ügyekben kizárólag a klub hivatalos kommunikációs felületén, a fradi.hu-n teszi közzé végleges álláspontját”.

Az biztosnak látszik, hogy a Fradi kész a végsőkig elmenni igaza érvényesítése érdekében, hiszen már télen is jogi lépéseket helyezett kilátásba, amikor Paintsil az érvényes kölcsönszerződése ellenére kis híján aláírt a Genkhez. Az FTC a határozott fellépésének köszönhetően az Üllői úton tudta tartani a játékost, aki tavasszal 11 meccsen két góllal és két gólpasszal járult hozzá a bajnoki címért küzdő zöld-fehérek szerepléséhez. Ezek után azon sem lennénk meglepődve, ha az ügy a nyáron végül a nemzetközi szövetség, vagyis a FIFA előtt folytatódna, ha a Fradinál úgy gondolják, hogy az opciós joguk nagyon is érvényben van és érvényesíteni is kívánják azt.

forrás: nso.hu