A forduló előtti felvezető műsorban csapatunk részéről Lovrencsics Gergő, Nagy Dominik és Thomas Doll nyilatkozott.

Nagy Dominik, a Ferencváros támadója úgy véli, a jelenlegi mezőnyből bárki képes pontot rabolni bárkitől, mint tette azt legutóbb a kiesés elől menekülő Vasas a Fradi ellen. A játékos bízik benne, a jelenlegi éllovas Videoton sem tudja hibátlanul lejátszani a hátralévő meccseket.

Tisztában van vele, a Honvéd ellen elsősorban az Eppel-Lanzafame csatárkettősre kell figyelni, míg az ötvédős rendszerben meg kell találni, hol tudnak minél hatékonyabban betörni.

Nagyobb hátrányban is voltunk már a Videotonnal szemben. Mind a három hátralévő meccsünket meg kell nyerni, és abban bízni, hogy a Vidi botlik. Nehéz lesz, de mindenki erős fejben és a saját játékunkra kell koncentrálni” – mondta Lovrencsics Gergő az M4 sport Játékoskijáró című műsorában.

A válogatott játékos elmondta, hiába mennek jól az edzéseken, ha a meccseken görcsösebb a játékuk a kihagyott helyzetek miatt. Ez lehet az oka, hogy az elmúlt időszakban, többnyire pontrúgások után tudtak eredményesek lenni.

Thomas Doll, a ferencvárosiak német szakvezetője úgy véli, nagy előny, ha támadásban több opciójuk is van. ennek köszönhető, hogy a védő Blazic több fontos gólt is szerezett az elmúlt fordulókban. A szakember úgy véli, a helyzeteik megvannak, de sajnos sorra kimaradnak.

Olyan csatáraink vannak, mint Varga, Böde vagy Paintsil, de nekik is növelni kell az önbizalmukat. Bárkivel előfordulhat, hogy 5-6 fordulón keresztül nem talál be valaki. A fontos az, hogy a megfelelő pillanatban készen álljanak. Úgy érzem, a hétvégén a mi csatáraink is visszatalálnak a helyes útra” – mondta Doll.

M4 Sport