Clubunk élő legendája mellett curlingeseink is elismerésben részesültek.

Galéria: FTC facebook

A Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Díjátadó Gáláján korábbi labdarúgónkat, Rákosi Gyulát és az FTC Jégmadarak curlingcsapatát is kitüntették.

Fair play életműdíjat vehetett át a Ferencváros korábbi kiváló labdarúgója és edzője, Rákosi Gyula a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Díjátadó Gáláján. Az eseményen szintén díjazták a 2017-es Európa-bajnokságon magyar válogatottként szereplő FTC Jégmadarak curlingcsapatát.

Rákosi Gyula 1957 és 1972 között több mint 500 mérkőzésen játszott a Fradiban. Négy bajnoki címet és két MNK-t nyert az FTC-vel, és tagja volt a VVK-győztes együttesnek is. A magyar válogatottban 41 meccset játszott, olimpiai és Eb-bronzérmes, valamint kétszeres vb-negyeddöntős.

Rákosi edzőként is hosszú éveken át szolgálta a Ferencvárost: 1973 és 1976 között az utánpótlásban dolgozott, 1982 és 1988 között pályaedző volt, majd 1988 és 1990 között vezetőedzőként irányította a Fradit.

Rákosi Gyula klubunk örökös bajnoka, 2016 óta pedig az FTC elnökségének tagja.

Az FTC Jégmadarak (Ézsöl Gábor, Fóti Balázs, Kalocsay Ottó, Riesz Gábor, Varga Balázs; edző: Kiss Bálint) 2017-ben egyesületünk történetének első magyar bajnoki címét szerezte meg, így az együttes képviselhette Magyarországot a tavalyi másodosztályú Európa-bajnokságon.

A csapat kiharcolta a bennmaradást, Anglia elleni meccsükön pedig a Fair Play-cselekedet diplomára méltó magatartást tanúsítottak. A mérkőzés 8. endjének utolsó köve hibás elengedést jelzett. Csapatunk ennek ellenére megadta a lehetőséget az angoloknak új kő elengedésére, mivel szerintük érzékelési hiba okozta a jelzést.

Fradi.hu