A Fradi vezetőedzője nyíltan beszélt arról, hogy mit élt át a Videoton meccs kapcsán és mit vár a Vasas elleni meccstől.

Az elmúlt években sokszor volt alkalmunk interjút készíteni Thomas Dollal vagy csak beszélgetni vele, sosem láttam még, hogy a meccs után ennyi idővel is ennyire látszódjon rajta, hogy megviselte az előző bajnoki, ezért és szombaton történtek miatt tűnt indokoltnak, hogy elsősorban most a Videoton elleni találkozóról kérdezzük.

– A Videoton elleni meccsen úgy tűnt, sikerült taktikában meglepni az ellenfelet, akik nem számítottak Nagy Dominik játékára és erre a felállásra, és fejben is sikerült elkerülni, hogy ugyanazt a – ha mondhatom így – piszkos futballt játsszuk, amit ők?

– Örülök, hogy kívülről így tűnt, én is így láttam. Amit kidolgoztunk taktikailag és amire a srácokkal készültünk az edzéseken, azt meg tudták valósítani és nekem, mint edzőnek jó érzés, hogy megbíznak bennünk a fiúk és hisznek bennünk, ugyanakkor hiányérzetem is van, hogy a helyzeteink megvoltak, de nem tudtuk megjutalmazni magunkat.

– Beszülnünk kell az érdekes szituációkról, arról a bíróról, aki Otigba ellen könnyű szívvel befújt egy tizenegyest ugyanezen a pályán, most pedig egy sokkal nagyobb ütközés után szimulálásért leküldte Nandót, de Paintsil esetét is felhozhatnám, vagy, hogy amíg Téged eltiltottak reklamálásért, amikor kiléptél a technikai zónából, most a Videoton edzője a bírói öltözőbe üvöltve reklamálhatott következmény nélkül.

– Sok fura szituáció volt, 3 napra volt szükségem, hogy ezeket feldolgozzam, nagyon sokat vesztettünk ezen a meccsen, de ami a legfontosabb, mi a morális tartásunkat, a becsületünket nem veszítettük el, ami többet ér, mint a pontok. Egész Magyarországnak megmutattuk, hogy jogosan vagyunk a tabella élén, de mindent nem tudunk befolyásolni. Vannak például olyan játékosok, akik egy normál futásnál elesnek és el kell képzelni, hogy Joe 36 km/h-val fut, ahogy mérték [Ebben a pillanatban Doll felállt és megmutatta a szituációt – Sherlock] és próbál minél jobb lövőhelyzetet keresni, amikor a leggyorsabb mozgása pillanatában megrántják vagy megütik a vállát, ami azt jelenti, hogy elveszti az egyensúlyát, időt és teret veszt és a kapus is közelebb kerül. A TV-ben is látszik, hogy a bíró milyen gyorsan odaért, jól követte a támadást, ez egy nagyon jó bírói teljesítmény és tökéletes, a lehető legjobb rálátása volt, és akkor a játékosaim azt kérdezik, vajon miért nem fújták be és erre nekem sincs válaszom.

– Lelkes vagy, mindig ezer fokon égsz, egy ilyen meccs után nem törik meg benned valami?

– Sajnos igen, nem szabad ilyen helyzeteket túl sokszor átélnem, mert bosszankodom ezen, ezáltal elfáradok és elveszik bennem valami a foci iránti szeretetemből. Nem várom el, hogy valaki a Fradinak vagy Thomas Dollnak fújjon, hanem a semlegességet, hogy mindenkit egyformán kezeljenek és az elmúlt időszakban a játékosaim nem ezt érzik. Ha ebben az évben megnyerjük a bajnokságot ilyen körülmények között, az nagy siker lesz.

– Nem csak a pályán történtek érdekes dolgok, hanem a TV stúdiókban is, amikor azt mondja egy állítólagos szakértő a DVSC meccs kapcsán, hogy valóban felrúgták Böde Danit, de nem ér büntetőt vagy Paintsil és Juhász esetében is érdekes magyarázatokat hallhattunk.

– Szerintem nem arról van szó, hogy valaki elfogult ezek közül és egyik csapatot jobban szeretné, mint a másikat, hanem vannak ott olyanok, akik egyszerűen nem értenek a focihoz és természetesen az is a probléma, hogy olyanok ülnek néha ott, akik sosem fociztak magas szinten, el se tudják képzelni, nem tudják beleélni magukat abban, hogy mi történik.

– Kovács Zoltán azt mondta, hogy a Videoton felborította a pályát a meccs végén, nem a szurkolók becsapása ez?

– Ő kicsoda?

– Volt újpesti csatár, a Videoton sportigazgatója.

– Értem, nos ha korrekt lett volna, de hát ehhez kell egy nívó, akkor azt mondja, hogy az első félidőben legalább két góllal jobb volt a Fradi, annak ellenére, ami Koch kapcsán történt, és a második félidő kiegyenlített volt, miközben a Videotonnak nem volt 100%-os lehetősége.

– A sorsunk a kezünkben van, mi adhat erőt a hátralévő meccseken?

– Azt gondolom, nagyon jó kiindulási pont, hogy vezetjük a bajnokságot, nem szabad arrogánsnak lenni, alázatosan kell állnunk a meccshez, de bízni kell magunkban és gyors tempófocit kell játszanunk. Úgy kell küzdenünk, hogy azokért is tesszük, akik sérülésük miatt nem lehetnek ott a pályán igazai csapatként. Úgy gondolom, hogy támadó felfogású csapatot fogunk látni, kellő tűzzel, én készen állok.