A “Szakosztályok az Arénában!” programsorozat keretein belül látogatnak ki az Üllői útra.

A kajak-kenu szakosztály is azon sportágak közé tartozik, ami nemrégiben alakult újjá. A nagy hagyományokkal bíró szekció 1995-ben szűnt meg, majd a több éves nihil után 2011-ben kezdte el ismét működését. A ferencvárosi kajak-kenu sport vitathatatlanul legnagyobb eredményét 1968-ban Hesz Mihály szállította, aki aranyéremmel tért haza a mexikói olimpiáról.

Napjainkban kiemelkedő utánpótlás-képzéssel büszkélkedhet a szakosztály, amelynek tagjai egyre komolyabb eredményeket érnek el a nemzetközi színtéren is. Gergő Bálint és Csokor Erik az U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet szereztek, Fekete Dorina ugyancsak az U23-as Eb-n aranyérmet szerzett, míg Keresztes Kristóf megnyerte számában az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált.

A szakosztály az edzéseit a Vízisport utcában, a ráckevei Duna-ágnál tartja. A gyönyörű természeti adottságokkal megáldott ráckevei Duna-ágon a szakosztály nem csak az utánpótlást neveli és a profi versenyzők számára ad helyet, hanem a szabadidősportra vágyók számára is pályát biztosít. Tehát, akár a teljesen amatőr, de úszni tudó, sportolni vágyók jelentkezését is várja a szakosztály!

Az FTC vezetősége szeretne lehetőséget adni a labdarúgáson kívüli, talán kevésbé reflektorfényben szereplő sportágaknak, hogy a labdarúgócsapat közönségének bemutatkozhassanak. Emiatt a tavaszi szezon minden hazai bajnoki mérkőzésén egy-egy szakosztály kitelepül a Groupama Arénába. Ennek köszönhetően szurkolóink személyesen ismerkedhetnek meg az FTC szakosztályaival, a lehetőségekhez mérten, akár ki is próbálhatják az adott sportágat, és minden lényeges információt megtudhatnak a sportolókról, mérkőzésekről, toborzásról! A „Szakosztályok az Arénában” programsorozatnak köszönhetően a tavaszi idény végére a remények szerint szurkolóink egy átfogóbb képet kapnak arról, hogy mi is az a Ferencvárosi Torna Club, mennyi különleges és szerteágazó sportág fut a zöld-fehér színek alatt, hány kivételes sportember, edző dolgozik fanatikusan, és küzd hétről-hétre a Fradi hírnevéért, a Fradi Családért, ezáltal a szurkolókért is!

Fradi.hu, a Mezőkövesd elleni bajnoki alatti további programokról ide kattintva olvashattok.

Az alábbi videókból kiderül, milyen jó hangulatú eseményre lehet számítani: