A csakfoci információi szerint elmaradhatnak a hétvégi forduló egyes, vagy akár az összes meccse – az extrém időjárás és nem működő pályafűtések, valamint az enyhe szurkolói érdeklődés miatt. A csakfoci szerint a fűtetlen, s így fagyott pályák sérülésveszélyességére hivatkoznak a csapatok.

Hivatalosan csak a lilák kapott felmentést a pályafűtés alól a szezonra, így ezen okból elvileg csak a kiváló belga mobilpaplannal védett újpesti pálya, s így a Dózsa – Kövesd meccs kaphat halasztást. Kifogás továbbá az extrém hideg és ez emiatt kilátogató kevesebb szurkoló. Ehhez képest ezen a hétvégén hasonló időjárás lesz, mint egy hete (Budapest és Szombathely 0-1 fok, Debrecen és Balmazújváros 1-2 fok, Felcsút -1), annyi különbséggel, hogy most szombaton az esti órákban nem lesz több fokos lehűlés, nem érkezik sarki légtömeg.

Azt is kevéssé hisszük, hogy a Fradi-meccs nélküli 1500 fős átlagot a mérsékelt szurkolói érdeklődés ellenére alul tudná múlni az NBI. A Fradi-meccsre eddig két vendégszektor betelt, az 1500 fradista megváltotta a jegyét, igaz, a szintén nekünk szánt D8-as szektorban még bőven van szabad hely. És még csak szerda van. A diósgyőri oldalon is fogynak a jegyek. A debreceni pálya múlt szombaton jól vizsgázott fűtésére az azt elkészítő DEVI kifejezetten büszke.

Ehhez képest a csakfoci szerint a mi és a Videoton meccse van leginkább veszélyben… Döntés állítólag még ma születik.

Frissítés: úgy tudjuk hogy valós lehetőség a halasztás – de a döntés ma hatig várhatóan megszületik. Információink szerint van olyan klub, amelyik azért van a halasztás mellett, mert a fagyott pályái miatt nem tud hol edzeni… Amennyiben elmarad a forduló, minden valószínűség szerint hétköznapi mérkőzéseken kell majd pótolni.

Frissítés 2: megnyílt még egy vendégszektor a halasztás veszélyének ellenére.